Испания отдаде почит на починалите от COVID-19

1
Това бе третата по рода си церемония през последните три години.
Това бе третата по рода си церемония през последните три години. Снимка: БГНЕС

Испания отдаде днес почит на близо 109-те хиляди човека, починали в страната от COVID-19, предаде Франс прес

Церемонията, на която присъстваха най-висшите испански държавници, се състоя на фона на увеличаването на пациентите в болници в страната вследствие на нова коронавирусна вълна, която обаче започна да се забавя, предаде DarikNews.bg

"Пандемията причини емоционален срив на много испанци", които загубиха свои близки, каза крал Фелипе Шести на възпоменателна церемония в двора на Кралския дворец в Мадрид. Присъстваха още министър-председателят Педро Санчес, регионални премиери, представители на политически партии и роднини на хора, починали от COVID-19.

Това бе третата по рода си церемония през последните три години.

Испания и особено Мадрид платиха много висока цена по време на първата коронавирусна вълна през 2020 г. В столицата ледена пързалка беше превърната в морга. В резултат в страната бяха наложени едни от най-строгите ограничителни мерки в света, отбелязва АФП

Новата коронавирусна вълна, която връхлетя в последно време Испания, подобно на много други държави, е в процес на забавяне. Заслугата за това е на много големия дял на ваксинираните - въпрос, който не предизвика полемика в Испания, за разлика от други страни, отбелязва АФП. Над 92 процента от испанците, навършили 12 години, са със завършен ваксинационен курс.

Крал Фелипе

БГНЕС

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Урсула
    Искате да кажете починали от *ИЗМАМАТА* covid 19 (изкуствено създаден вирус в американски военни био-лаборатории на територията на Усрайна!), и от така наречените "ваксини" против грип?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари