И ПФК „Дунав“ се обяви против готвените промени в Закона за хазарта

1
Нашата позиция е, че хазартния бизнес в България има основен принос за оцеляването, развитието и поддържането на футболните клубове
Нашата позиция е, че хазартния бизнес в България има основен принос за оцеляването, развитието и поддържането на футболните клубове

ПФК „Дунав“ Русе стана поредният български клуб, който се възпротиви на внесените за гласуване в Народното събрание промени в Закона за хазарта.

Според клуба "законопроектът, внесен от депутата Валери Симеонов ще ощети ФК Дунав Русе, както и много други клубове, които разчитат на средствата от хазартните компании".

И Лудогорец се обяви против промените в Закона за хазарта

Публикуваме цялата позиция на русенския клуб без редакторска намеса:

"Ние от ФК Дунав Русе бихме искали да изразим сериозните си притеснения относно промените предложение от Валери Симеонов, които засягат Закона за хазарта. Нашата позиция е, че хазартния бизнес в България има основен принос за оцеляването, развитието и поддържането на футболните клубове. Смятаме, че законопроекта ще ощети ФК Дунав Русе, както и много други клубове, които разчитат на средствата от хазартните компании. В особено трудни времена за спорта и за футбола в частност не е удачно клубовете да остават без средствата, които хазарта им осигурява. Очевидно е, че нашият спорт, не само в България, разчита на средствата от хазарт. Компании като нашият Генерален спонсор финансират големи футболни отбори и не смятаме, че в България е необходимо да правим изключение, което ще навреди на всички. Нашите притеснения са, че ако подобни промени бъдат приети нашата дейност и финансиране ще пострадат. Силно вярваме, че развоят на събитията ще бъде с положителен край за всички ни."

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари