Горя домашна работилница в Русе

8
В село Бръшлен пламъци обхванаха лятна кухня и част от покрива на къща
В село Бръшлен пламъци обхванаха лятна кухня и част от покрива на къща Снимка: БГНЕС / архив

За изминалите почивни дни екипите на пожарната са реагирали на 9 сигнала:

За два от тях вече писахме по-рано днес:

Огнеборците не откриха следи от умишлен палеж на изгорелия камион

Лъжлив сигнал: Русенец помисли лампа на уличното осветление за горящ обект

Сега ви представяме информация и за останалите:

За времето от 07:29 до 10:00 ч. в събота, служители от Втора РСПБЗН с три автомобила са пратени на сигнал за горяща къща в гр. Русе, на ул. " Хаджигенова чешма". При пристигане на място е установено, че гори работилница и имущество в близост до нея. Собственикът е информирал огнеборците, че ел. захранването на работилницата е било изключено и пожарът е възникнал при огневи работи. Спасени са жилищната сграда, навеси за зимнина, дърва за огрев и многобройно имущество натрупано на камари в двора. Унищожени напълно са работилницата и намиращото се в нея. Засегнати са също и навес пред работилницата, както и дърва за огрев, наредени около и зад нея.

В 15:00 ч. екип от РСПБЗН – Две могили е реагирал на сигнал за излизащ черен дим в гр. Две могили зад гаражите на ЦСМП. На място е установено, че горят запалени гуми и отпадъци на площ около 40 м2. Запалването е потушено.

През нощта между 02:02 и 02:25 ч., екип от Първа РСПБЗН е посетил адрес на ул. "Даме Груев" в Русе за гасене на запалени отпадъци в метален контейнер за смет.

Вчера сутринта, за времето от 08:36 до 10:30 часа, служители от РСПБЗН – Сливо поле и от Втора РСПБЗН – Русе са изпратени на сигнал за запалена селскостопанска постройка до къща на адрес в с. Бръшлен. На място огнеборците заварват да гори лятна кухня, долепена до къщата и част от покрива на къщата. На място е изпратен и екип на ЦСМП - Сливо поле, за да прегледат стопаните – мъж и жена, тъй като са били притеснени, а единият е бил със здравословни проблеми. След преглед двамата са освободени от медицинския екип. Причината за възникване на произшествието е била късо съединение.

Между 10:50 и 12:20 часа трима служители от ССОД към РДПБЗН са пратени в Парк на младежта в Русе по сигнал за паднал кабел на алеите. На място е установен провиснал кабел върху пешеходна алея, който се е оказал, че е за интернет. Обезопасен е, за да не представлява опасност за гражданите, преминаващи по алеята.

Вечерта, за времето от 17:17 часа до 17:55 часа, служители от Втора РСПБЗН – Русе с един автомобил са пратени на сигнал за запалване в сухи треви между бул. Придунавски и ул. Мостова в Русе. Запалването е потушено без щети.

Тази нощ, за времето от 01:44 до 02:55 часа, екип от Първа РСПБЗН е насочен, по сигнал за задимяване в апартамент, в русенския кв. „Чародейка“ в бл. 211. Собственикът е обяснил, че при прибирането си в жилището е установил задимяването, но не е разбрал каква е причината. Оказало се е, че вентилатор в банята е горял и загаснал, след възникнало късо съединение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари