Георги Георгиев, БОЕЦ: Костадин Ангелов ми е изпратил прокуратура и полиция

3
"Казвал съм го и друг път, мафията не спасява, мафията лъже ограбва и убива", заявява Георгиев
"Казвал съм го и друг път, мафията не спасява, мафията лъже ограбва и убива", заявява Георгиев Снимка: Фейсбук

БИВШИЯТ министър на здравеопазването, Костадин Ангелов ми е изпратил прокуратура и полиция

Казвал съм го и друг път, мафията не спасява, мафията лъже ограбва и убива.

Получих прокурорско постановление, с което се прекратява двугодишно досъдебно производство, образувано по сигнал срещу мен на министър Костадин Ангелов (тогава шеф на „Александровска” болница), разбира се по поръчка на Борисов.

Припомням накратко.

През октомври 2018г. съпругата ми бе приета в „Александровска” болница за провеждането на процедури плазмафереза и последваща трансплантация. Преди това месеци наред се срещах със всички, които имат отношение към лечението, процедурите и самата трансплантация. Оказа се, че в България такава операция не е правена, че плазмафереза също не се прави към онзи момент заради управленско малоумие. Министерството не плащаше достатъчно за процедурата и затова и за да не трупат загуби болниците не я провеждаха. Та се наложи първо битка в министерството няколко месеца, за да се промени наредбата, след това битка за прилагане и организиране на самата процедура и трансплантация в „Александровска”. Целта ни бе да намерим решение не само за нашият случай, а да решим принципно проблема и всеки, който има нужда от плазмафереза да може да се възползва от това лечение и успяхме! Аз бях одобрен вече, като донор. И след като Мариела бе приета в болницата получи ОТКАЗ от лечение! Това ни се бе случвало и преди. През 2017г.в много тежък момент, когато имаше нужда и очаквахме решение от Здравната каса за отпускане на скъпоструващи животоспасяващи лекарства, изведнъж бяха заличени седем години от нейните осигуровки в базите данни на НАП и НОИ и тя получи ОТКАЗ от Здравната каса, като неосигурена. Въпреки, че няма и един ден в живота си без платени осигуровки. Ние си знаем през какво минахме, но оцеляхме, не се отказахме и не се пречупихме.

Когато през 2018г. от ръководството на ‘Александрвоска” ми се обадиха, че лекарски консилиум се е събирал и е взел решение, че Мариела „не е показана и няма показания за плазмафереза” и отказаха лечението и, разбрах, че се случва същото. Защото преди това бях се срещал с всички членове на консилиума – професорите Паскалев, Темелков, Наумова и тн. и всички бяха потвърдили съгласие за процедурата. На следващият ден отидох в министерството, сблъскахме се челно със зам. министър Бойко Пенков, но получих от секретарката му доклада на лекарският Консилиум, в който е посочено: „НЕОБХОДИМО Е ПРОВЕЖДАНЕТО НА ПЛАЗМА ФЕРЕЗА”! Точно обратното на това, което ми бе казано. Веднага отидох в „Александровска”, където пред очите ми директора Ангелов и зам. директор Буланов (който лично ме уведоми, че Мариела не е показана за плазмафереза) свикаха нов консилиум. Бях поканен и ми съобщиха, че Консилиума е решил, че Мариела „е показана и има показания” и ще бъдат проведени три курса плазмафереза. На моят въпрос, как така преди два дни ми се казва, че не е показана и е нямала показания, а сега изведнъж, след като дадох гласност се оказва, че има показания за плазмафереза не получих отговор. Те не знаеха, че имам доклада на предишният консилиум. Не знаеха и че след сблъсъка ми със зам. министъра, директно ми бе казано „Разбери се с Цветанов и Борисов от там идва всичко. От там им е казано на директорите в „Александровска” – не се занимавайте с тези, не ви трябват проблеми. Вие сте уважавани хора с кариери, днес директор, утре министър...” И точно така се случи!

Разбира се, дадох гласност на всички тези събития, за да се преборим със системата. Не се борехме с болестта, борехме се с мафията. И в свой пост, публикуван и в други медии бях посочил , че отговорните за гаврата със съпругата ми и отказа за лечение „Ще плащат за всичко”! Министър Ангелов цитира материал във "Фрогнюз" , като целта е да бъде ударена и тази медия, която е една от най-острите критици на управляващите. Тези мои думи в публикуваната във "Фрогнюз" статия са провокирали министър Ангелов да подаде сигнал срещу мен в прокуратурата за заплаха и престъпление по чл. 144.от НК – до три години затвор. Две години и половина ме разкатаха от ГДНП с призовки, разпити и сведения по това производство.

Една година след отказа на „Александровска” за лечение ние извършихме трансплантацията във Франция. Четири дни преди да заминем прокуратурата и управляващата ни мафия (Борисов, Пеевски, Гешев и тн.) за пореден път се опитаха да убият съпругата ми, като ми наложиха забрана за напускане на страната с цел да осуетят трансплантацията. И отново само обществената подкрепа и реакция срещу това мракобесие и медийната гласност принудиха каскетите да вдигнат забраната.

След като се прибрахме от Франция след трансплантацията аз заминах за София за протестите и във връзка с дейността на БОЕЦ, а Мариела остана във Видин. Точно в този момент МВР атакува жена ми с призовки за разпити по този сигнал на министър Ангелов. Искаха да я принудят да даде сведения по този сигнал срещу мен. Използваха момента, че ме няма, че тя е сама, за да я тормозят и да ме провокират. Тя устоя и ОТКАЗА да участва в техните мръсни номера. След две години прокуратурата прекратява това досъдебно производство поради липса на данни за извършено престъпление. Вероятно министерският пост на сигналоподателя е причината за прекратяването. Този сигнал и досъдебно производство срещу мен по поръчка на дебелите е само един от десетките през последните години и ние си знаем, какво ни е коствало и каква е цената, която плаща семейството ми за моите битки с вятърни мелници и мафията.

Давам гласност на тези събития, за да разберете лицемерието и черната душа на мафията и слугите и. За да запазят властта си дебелите са способни на всичко, дори и на убийства.

Равносметката.

След отказа от лечение ние бяхме принудени да живеем в ада още година и три месеца и направихме трансплантацията във Франция.

В продължение на две години след подаването на сигнала от страна на министър Ангелов бях подложени на преследване, тормоз и репресия от МВР и прокуратурата. Това е само едно от десетките досъдебни производства, съдебни дела, ревизии и проверки срещу мен и БОЕЦ.

След като съпругата ми получи отказ от лечение в „Александровска” болница и след като директора на същата болница подава сигнал срещу мен, той стана министър. Не знам дали си дава сметка, като лекар, какво е причинил, на едно семейство, чиято вина е, че не приема престъпната власт на мафията и не приема да живее в робията на мутрите и ченгетата. Струва ли си за един министерски пост да продадеш душата си на мафията?

И завършвам така, както започнах - ЩЕ ПЛАЩАТ ЗА ВСИЧКО!

Георги Георгиев, БОЕЦ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари