ГДБОП конфискували уред за компоти от дома на протестиращ

1
Мая Манолова: Призоваваме шефа на полицията да покаже какъв е този толкова опасен уред, който са иззели
Мая Манолова: Призоваваме шефа на полицията да покаже какъв е този толкова опасен уред, който са иззели

Лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова даде извънреден брифинг пред Министерския съвет, за да разкаже за случая на полицейско насилие над член на нейната гражданска платформа - Тихомир Василев.

Манолова обяви, че 10 полицаи са нахлули в дома на майката на Василев, който е един от протестиращите на Орлов мост. Според адв. Николай Хаджигенов полицаите са били от отдел "Наркотици" към ГДБОП и отдел "Тежки престъпления" към МВР.

"В продължение на три часа с ровили из дома. Иззели са уред за варене не компоти. Призоваваме шефа на полицията да покаже какъв е този толкова опасен уред, който са иззели", каза Манолова. - "Това е терор. Ще подадем жалба по Закона за отговорността на държавата, няма да оставим това така".

На сайта на МВР пък директорът на ГДБОП главен комисар Любомир Янев отрече въобще неговата служба да е претърсвала дома на майката на Тихомир Василев. Ето съобщението:

"Директорът на ГДБОП главен комисар Любомир Янев категорично заявява, че ГДБОП не е провеждала действия по претърсване и изземане по отношение на лице с инициали Т.В. на територията на град София през последните 24 часа. Главната дирекция изпълнява задълженията си по план и реагира своевременно на всички сигнали, за да противодейства на разпространението и трафика на наркотици не само на територията на София, но и в цялата страна."

Същевременно протестиращите на Орлов мост направиха поредната си блокада-изненада. Те поеха в 8 часа сутринта от палатковия лагер и се спряха пред БНТ, където застанаха пред входа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари