Фирма за авто компоненти се превърна в производител на защитни средства

0
Това се случи за по-малко от две седмици
Това се случи за по-малко от две седмици

Фирма в Смолян реорганизира за по-малко от две седмици производството си от направата за елементи за автомобилостроенето и машиностроенето в производство на защитни средства.

Хората се стегнаха и днес вече на поточните линии правят по 100 хил. такива очила- така търсените, които ние сме предплатили на Китай, защото само там ги правят. Тези очила са за хората на първа линия. Шлемовете, които виждате- те се слагат отгоре, за да може при най-рисковите места да предпази докторите. Всичко това се чака с месеци, с години , а и не се приемат и поръчки“, отбеляза при посещението си в завода в Смолян премиерът Бойко Борисов, предава bTV.

Той обясни още, че тези защитни средства да патентовани като българско производство. „Сега ги вкарваме в лабораториите у нас и в Европа, тъй като колеги са ми заявили, каквито количества произведем, такива да им дадем“, каза още премиерът.

Шлемовете са създадени съвместно с Техническия университет в София и смолянския завод.

Рискът, който поема предприятието, което дава хляб на близо 1 000 души е огромен.

Приоритет ще бъде задоволяването на нуждите на вътрешния пазар. Предприятието ще дари 1000 бройки за лекарите на първа линия в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари