Ето защо румънците спряха да регистрират коли в Русе!

1
Преди известно време за тях беше в пъти по-евтино у нас!
Преди известно време за тях беше в пъти по-евтино у нас!

Отчетено е рекордно ниво на регистрация на автомобили на 1 февруари в Румъния, още първият ден, в който стана възможно румънците  да купуват и да регистрират автомобили, без да плащат каквито и да е такси.

Общо 6 791 автомобила са регистрирани на 01.02.2017 г, като 5923 са употребявани, а  868 – нови коли. Най-много регистрирани автомобили са от марките Фолксваген, Опел, Ауди, Форд и БМВ.

Това стана възможно, след като от началото на февруари бяха премахнати данък околна среда, такса за регистрация и всички свързани с регистрирането на превозни средства данъци и такси, които бяха въведени след присъединяване на страната към ЕС.

Припомняме, че тези данъци бяха постепенно въведени след като Румъния се присъедини към ЕС през 2007г.  Преди 01.01.2007 г. имаше 2 причини, които ограничаваха вноса на автомобили. Първото ограничение беше автомобилите да са на по-малко от 8 години, а другата пречка бяха мито и акциз.

В пиковият момент за румънската автомобилна индустрия през 2007-2008 година са регистрирани 35 000 коли на месец или среднодневно по 1500 автомобила.

Ако това темпо на регистрации се запази, много е вероятно обемът на вноса на употребявани автомобили да надвиши 500 000.

Припомняме, че доскоро румънците масово регистрираха в България превозните си средства, защото за тях беше в пъти по-евтин вариант.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари