Джок Полфрийман вече е на свобода

0
Не ме е страх да ходя по улиците, българският народ ще ме пази
Не ме е страх да ходя по улиците, българският народ ще ме пази

При напускането му на центъра за временно настаняване в Нусманци австралиецът Джок Полфрийман говори за първи път пред журналисти след предсрочното му освобождаване от затвора.

Припомняме, че заповедта за освобождаването му от общежитието беше издадена по-рано днес, като стана ясно, че Полфрийман ще бъде задължен ежеседмично да се явява в районно управление на МВР до отпадането на забраната за напускане на страната, предаде Novini.bg

Не се страхувам за живота си, защото имам голямо доверие на българския народ, че ще ме пази, както ме е пазил през тези 12 години. През тези 12 години всички, които ме защитиха, са българи, заяви австралиецът, който беше осъден ан 20 години затвор за убйството на студента Андрей Монов. Няма никаква опасност да напусна страната нелегално, подчетта той.

Когато ми върнат документите, ако изборът е мой, бих искал да остана в България, заяви Полфрийман.

Държавата излъга, че съм в дома в Бусманци, защото нямам паспорт. Имам паспорт от първия ден, в който бях освободен от затвора, добави той.

Ако делото ми бъде върнато в съда, всеки съдия ще трябва да си направи отвод, защото няма как да е бзпристрастен. след целия този шум. Мъчно ми за цялото внимание към моя случай през тези 26 дни, защото в България има много по-сериозни проблеми. Медийното внимание към мен може би е малко изкуствено. Имаше протест на Атака, имаше протест на ВМРО, но нямаше протест на българския народ, каза Джок Полфрийман.

Той заяви, че няма никакви притеснения да разхожда по улиците у нас. Три пъти съм бил пускан без гривна, без режим. Ако съм имал намерение да бягам, нямаше сега да водим този разговор, посочи австралиецът.

Нямам никакви партийни пристрастия. Фейсбук страницата ми е ръководена от мен и още няколко приятели, каза още Джок Полфрийман.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари