ДПС иска забрана за издаването на „златни паспорти”

0
Целта на Движението е да се ускори процесът по отпадане на визите за САЩ
Целта на Движението е да се ускори процесът по отпадане на визите за САЩ

Целта на Движението е да се ускори процесът по отпадане на визите за САЩ

"След празниците ще внесем законопроект по повод доклада на ЕК за напредъка на преговорите за отпадане на визите на гражданите на ЕС за САЩ."

Това каза народният представител от ПГ на ДПС Йордан Цонев по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Поводът за днешното изявление на ПГ на ДПС е една наша законодателна инициатива, която стартира от днес -изготвянето на един законопроект, който ще бъде внесен веднага след празниците. Този законопроект е по повод доклада на ЕК от вчера за напредъка на преговорите за отпадане на визите на гражданите на ЕС за САЩ. В този доклад се споменават България, Румъния и Кипър и още, че в хода на напредъка на тези преговори Американската страна е поставила три въпроса като пречка за отпадане на визите. Първият въпрос е издаването на така наречените златни паспорти. Вторият въпрос са измамите при издаването на паспорти. Третият въпрос е корупцията на общински и държавни служители. Ние смятаме ПГ, че трябва ва вземем законодателно отношение по тези теми, за да се ускори падането на визите за гражданите на ЕС, респективно на България, доколкото е спомената в този доклад", каза още Йордан Цонев.

Той отбеляза, че през миналата година е бил основно реализиран механизмът на издаване на златните паспорти. "Ще внесем законопроект, който сме изготвили, с който се забранява инвестиционното гражданство или издаването на "златни паспорти", заяви още Цонев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари