Докога ще плащаме грешките на некадърниците от ГЕРБ?

1
Всеки некадърник, който направи гаф, просто се отстранява, а ние, народът, му плащаме за гафовете
Всеки некадърник, който направи гаф, просто се отстранява, а ние, народът, му плащаме за гафовете

КОГО НАКАЗВАТЕ?

Напоследък започвам да се чувствам глупаво. Колкото и да мисля, не намирам нито логика, нито разум в действията на управляващите. Но понеже вярвам повече на себе си, отколкото на телевизора, се замислих.

СЕМ ще наложи ГЛОБА на Българското национално радио в размер от 3 000 до 27 000 лева. Като не коментирам това, че на юридическо лице може да се наложи само САНКЦИЯ, а не глоба, продължавам да разсъждавам. Комисията за защита на личните данни наложи санкция на НАП за пет милиона лева. Аз логика не виждам!

Това са държавни институции. Радиото е обществена медия, издържана от държавния бюджет /досега/. НАП директно се издържа от държавата. Следователно, всяка една парична санкция води до плащане на пари от държавния бюджет, тоест от нас. Ние плащаме за грешките на определени ръководители и длъжностни лица, КОИТО НИКОГА НЕ НОСЯТ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ И НЕ ИМ СЕ НАЛАГАТ САНКЦИИ. Всеки некадърник, който направи гаф, просто се отстранява, а ние, народът, му плащаме за гафовете.

Почти същото като ПР акциите на Цветанов. Той си направи реклама, ние платихме обезщетенията от Съда в Страсбург.Регресната отговорност я има само пожелателно в закона.Не съм чула да се прилага на практика.

И питам – ДОКОГА? Докога НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ВАШИТЕ ГРЕШКИ? Докога ще плащаме грешките на некадърниците от ГЕРБ? Защо законите сте ги направили така, че лична отговорност няма???

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари