Днес неповторимият Васил Найденов става на 70 години!

1
Васко споделя, че мечтае хората да бъдат по-добри един към друг
Васко споделя, че мечтае хората да бъдат по-добри един към друг Видео: NOVA

Един от най-обичаните родни певци - Васил Найденов празнува рожден ден на 3 септември. Той продължава да изправя на крака публиката у нас и зад граница

Музикалната си кариера започва като вокал на рок група Диана Експрес, с които изпява песента "Синева". Кариерата му на самостоятелен изпълнител е от 1979 г. със саундтрака към едноименния филм "Адаптация". Васил Найденов изпя едни от най-емблематичните песни - "Телефонна любов", "Чудо", "Сбогом, казах", "Сбогом, моя любов", "Всичко ми е наред", "Междучасие", "Огън от любов", "Като слънце в огледало", "След края на света" и др., пише Дарик

Припомняме интервюто пред Мариян Станков-Мон Дьо по

Имаше един период, в който се дразнех от това, че ме сочеха с пръст заради сексуалната ми ориентация. Бяха написали дори, че съм бисексуален и не ме е срам от това. Така някои хора градяха журналистически кариери”. Това сподели легендата на българската музика Васил Найденов във втората част от интервюто си пред Мариян Станков-Мон Дьо за „Неделята на NOVA”.

Певецът призна, че известността не му харесва. „Когато ме ласкаят, не се чувствам много уютно. Колкото и награди да получаваш, по колкото и червени килими да минеш, ако не си трогнал хората, нищо няма смисъл”, споделя Найденов.

Той казва още, че популярните хора са по-самотни. И си обяснява това с по-голямата им взискателност към хората около тях. Допълва, че е взискателен и към самия себе си – често се „самобичувал” и не винаги вярвал и харесвал онова, което прави.

„Без любов не може. Тя е онова, което те кара да правиш музика. Трудно е обаче да се съхранява във времето и да бъде като за първи път”, казва още легендата на родната естрада.

„Имало е моменти, в които съм искал да кажа „Край”, признава музикантът. И допълва, че Силвия Кацарова е човекът, който го е извадил от най-трудния сред тези моменти.

Мечтая да бъда по-здрав, по-издръжлив, хората около мен да бъдат по-добри. Ще се радвам, ако самотните се чувстват като сред близки, когато идват на мои участия”, споделя още Васил Найденов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари