Дъщерята на болния с COVID-19 мъж от Дреновец: Не съм заразила моя баща

0
Даниела Петрова е възмутена от вълната негативни коментари към нея и семейството й
Даниела Петрова е възмутена от вълната негативни коментари към нея и семейството й

Заразяването на 66-годишния мъж от село Дреновец с коронавирус, който е първият случай в област Видин, не е станало от неговата дъщеря Даниела Петрова, това твърди самата тя в интервю за Радио ВИДИН:

"Имам документи, с които мога да докажа, че още на 3 март, преди месец, ние си бяхме в София. Това е невъзможно някой да каже, че аз съм заразила баща ми, това е цял месец. Той по принцип не излиза никъде, един-два пъти е излизал. Последният път е бил до местния хранителен магазин, който голяма част от населението посещава ежедневно. Също така имаше и семейства, пристигнали от чужбина. Имало е и тирове, преминаващи през селото, спирали са да пазаруват, доколкото знам не са ескортирани. На следващия ден ми каза, че се чувства зле, при което е ходил до аптеката. В понеделник той отива при д-р Славчев- при личният лекар в село Дреновец. Той го е прегледал от разстояние, изпратил го е вкъщи, баща ми се е притеснил, припаднал е пред здравната служба, не му е оказана помощ. Тръгнал си е, изпратили са линейки. Хората са били със скафандри, необходимите предпазни мерки и е откаран в болницата във Видин. Където е приет с двустранна бронхо пневмония."

Отрицателна е пробата за коронавирус на съпругата на заразения мъж, който в момента се намира във видинската болница и е лекуван с антибиотици и витамини, разкри Даниела Петрова:

"Ежедневно разговарям с нея. Обадили са й се от РЗИ Видин и са и казали, че пробата е отрицателна. Мисля, че е бърз тест, взели са и проба на място. Тя е под карантина, стои си вкъщи. Щом разбрахме за резултата на баща ми, свързах се с кмета на община Ружинци, г-н Александров. Веднага му бяха предоставени имена за контактни лица, които е възможно да са заразени. Тези хора са под карантина, не са им взети проби. Може би около 5 човека са. Нямам връзка с баща ми от неделя, понеже баща ми няма телефон. Информацията, която ми се предоставя, е от лекарите. За момента състоянието му е добро, с висока температура и кашлица. Нищо повече, не е интубиран, няма затруднено дишане до този момент, лекуват го с антибиотици и витамини. Лекарите, които са го приели, медицинските сестри са под карантина, без да знаят дали са заразени или не. Не знам до каква степен са имали необходимите предпазни средства."

След случая с баща й, Даниела Петрова е възмутена от вълната негативни коментари към нея и семейството й: 

"Всички започнаха да ни нападат мен и семейството ми, един вид всички ни сочат с пръст за безотговорно отношение. Всъщност никой не е застрахован, най-вероятно има някой заразен, който не се знае дали излиза от вкъщи. Всякакви нападки, обиди, това е, което ме накара да се почувствам, че един вид баща ми е болен от средновековна чума. Още в сряда се говореше, че баща ми е починал, а майка ми е в болница. Няма логика ние да сме го заразили. Като се прибрахме в София, детето ми на следващата седмица се разболя от грип "Б", което ни накара да си направим тестове за този грип "Б". Ние още с излизане на резултатите не сме излизали от вкъщи. Това се опитах да обясня на д-р Славчев той най-нагло ми затвори телефона. Пожелавам здраве на всички, на лекарите благодаря, на всички, които се грижат в момента за баща ми. Надяваме се и се молим всичко да е с положителен край."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари