Да се сприятелим с различието е възможно

0
Ръководителите на екипите от Сдружение „Дете и пространство” ще презентират дейностите, които управляват и  ще запознаят  присъстващите какво са постигнали в работата си с децата
Ръководителите на екипите от Сдружение „Дете и пространство” ще презентират дейностите, които управляват и ще запознаят присъстващите какво са постигнали в работата си с децата

На 24 ноември от 15.00 часа в хотел „Ана Палас” Сдружение „Дете и пространство” ще представи своята дейност пред специалисти от социалната  сфера, медии, благодетели  и граждани.

В град Русе Сдружението управлява 6 социални услуги, от които два центъра от семеен тип. Част от  настанените  в тях са от печално известния бивш дом в Могилино.

Децата, за които се грижат екипите на „Дете и пространство са с множествени  ментални и физически увреждания.

Ръководителите на екипите ще презентират дейностите, които управляват и  ще запознаят  присъстващите какво са постигнали в работата си с децата и младежите, на които са осигурени уют, сигурност и разбиране.  Всяко едно от децата е личност, уникална със своето различие.

Весела Банова - психоаналитик, зам. председател и терапевтичен директор на Сдружение „Дете и пространство”, един от водещите клинични психолози и доктор по социология, ще запознае присъстващите с кампанията „Да запазим  достойнството и уникалността на различието”.

Ще бъде представен и оригиналният  календар на Сдружението за 2017 година, който е част от кампанията. Неговото послание тази година е „Различието е уникална черта както на детето, така и на птицата. Но за да го видиш, без да се страхуваш, трябва да се сприятелиш с него“.

За повече информация относно дейностите на Сдружението посетете страницата във Фейсбук: Childspaсe Assossiation

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари