Чикагото се закани, че ще поиска политическо убежище от "Хизбула" в Ливан

0
Очаква се решение по делото за трафик на кокаин от Латинска Америка до Европа срещу Венцислав Ангелов, което стигна до Върховния касационен съд
Очаква се решение по делото за трафик на кокаин от Латинска Америка до Европа срещу Венцислав Ангелов, което стигна до Върховния касационен съд

Бях обвиняем, но с постановление на Прокуратурата обвиненията против мен по това дело бяха смъкнати. Това заяви днес Венцислав Ангелов - Чикагото по повод на стартирало дело за укриване на данъци на обща стойност над 120 000 лв.

Обвиняеми на първото му заседание вчера обаче са 50-годишният А. А. и 30-годишният Г. Г. Според обвинителният акт, те като част от ръководството на фирма "Даско интернешънъл", са отговорни за съставянето на неистински данъчни декларации, счетоводни документи с невярно съдържание и т.н., с които са ощетили държавата при построяването на търговски комплекс "Родина" в Русе.

Преди около година обаче Чикагото бе привлечен като обвиняем, за това, че като пълномощник на "Даско интернешънъл" е предоставял за осчетоводяване фактури, които са със съдържание, което не отговаря на истината. "Аз не съм бил нито пълномощник на тази фирма, нито съм предоставял някакви документи за осчетоводяване и не съм представял никакви декларации пред данъчните служби", заяви още тогава Ангелов, като добави, че това е поредното поръчково дело срещу него, което е под натиска на Политическа партия ГЕРБ и лично на нейния председател Бойко Борисов.

Той потвърди това и днес пред Topnovini.bg, като отбеляза отново, че се признава за виновен за участието си във Възродителния процес като служител на сектор КАТ в МВР.

Чикагото призна, че е участвал активно в изграждането на търговския комплекс "Родина". "Поканих в Русе мой приятел да инвестира в този проект. Присъствал съм в първия етап на изграждането му, но след това се скарахме с обвиняемия Атанас А. и повече нищо не знам какво и как се е случило там", заяви Ангелов.

Междувременно след Великден се очаква решение по делото за трафик на кокаин от Латинска Америка до Европа срещу Венцислав Ангелов, което стигна до Върховния касационен съд.

Чикагото е обжалвал решението на Апелативния съд във Велико Търново, потвърдил присъдата от 6 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в заведение от закрит тип, която по-рано постави Окръжен съд - Русе на Чикагото.

Венцислав Ангелов се закани, че ако Върховният касационен съд потвърди присъдата му, ще поиска политическо убежище от политическа партия "Хизбула" в Ливан. Той е категоричен, че обвинителният акт срещу него за организиране на трафик на кокаин от Латинска Америка до Европа е основан на лъжи.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари