БСП започва разговори с партиите за съставяне на кабинет

1
Това е третият и последен мандат за излъчване на кабинет
Това е третият и последен мандат за излъчване на кабинет Снимка: Фейсбук

БСП започва разговори с парламентарно представените партии за сформиране на правителство.

Първата среща днес е с представители на ИБГНИ. Това е третият и последен мандат за излъчване на кабинет, при неуспех  България отива на нови предсрочни избори. Шансовете за успех не са големи след отказа на "Има такъв народ" да подкрепи евентуално правителство, излъчено от БСП, мандатът няма подкрепата и на "Демократична България". В левицата обаче засега демонстрират енергия за разговори. 

„Ние имаме аргументи защо трябва да имаме редовен кабинет. И всички колеги са съгласни, че идват кризи, на които трябва да отговорим разумно и спокойно“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод предстоящите разговори.

Според депутата на ИБГНИ Арман Бабикян, цитиран от БНР, полза от разговорите няма да има. „Беше анонсирано, че този тур е свързан със следващ мандат, а очевидно такъв няма да има. Така че можем да говорим само за дружески разговори, някакви. Смятам, че е по-прагматично да обсъждаме някакви точки от актуализацията на бюджета, за да може поне да има смисъл тази среща“, счита Бабикян.

Разговори с ИТН са насрочени за другата седмица, очаква се официално решение  на колективните органи на "Демократична България" дали ще участват въобще  в консултации.

От БСП уточниха, че темата на разговорите е ясно посочена, а до четвъртък партията се надява да разполага с име на министър-председател, което да бъде обсъдено от Националния й съвет. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари