Божидар Ботев е издъхнал в болница след тежката катастрофа

26
Преживява няколко операции, обещава да се върне на работа, но на 11 юли почива
Преживява няколко операции, обещава да се върне на работа, но на 11 юли почива

47-годишният антимафиот Божидар Ботев, син на легендарния криминалист Ботьо Ботев, е починал в сряда в болница, съобщиха колегите му от ГДБОП във фейсбук.

На 18 юни Божидар бе ранен при катастрофа на пътя между софийските села Бистрица и Железница.

Близо до мястото на катастрофата през 2010 г. са открити труповете на Юлиан Лефтеров и Иван Пайнавелов от бандата на Наглите. На този път те сменяли колите, в които са били някои от жертвите на отвличания.

Божидар Ботев е бил един от полицаите в ГДБОП, участвали в разследването на Наглите и арестите им. И не само на тази банда, но и на много от престъпните групи, които ГДБОП разби през последните 10 г.

Божидар Ботев е работил в отдел “Контратероризъм” в най-елитната дирекция на МВР. Преди това бил в отдел “Убийства” в СДВР, където е минал и трудовият стаж на баща му Ботьо Ботев, както и на сегашния директор на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Катастрофата, при която пострада Ботев-младши, става на 18 юни, понеделник, около 22 часа, съобщиха от 24 часа. Тогава той пътува в колата на свой приятел. Удря се челно в друг автомобил на изхода от село Железница. Полицаят е най-тежко пострадал от всички. Приет е в Окръжна болница в “Младост” с 4 счупени ребра, едното от които пробило белия дроб. Имал фрактура на таза и бедрото. Правени са му няколко операции в различни отделения. По време на престоя в болницата Божидар бил в съзнание. Дори говорил със свои приятели и колеги по телефона, ходили му на свиждане, обещавал е скоро да се оправи и да се върне на работа и при семейството си.

Участниците в катастрофата от другата кола също са ранени, но по-леко. По първоначални данни една от колите се е движила с висока скорост и е навлязла в насрещното. По случая се води разследване от прокуратурата в София.

Божидар Ботев е баща на 3 деца. Бил запален ловец. Описват го като човек с много приятели, благ характер и винаги готов да помогне.

Бил е представител на МВР в Националния контратерористичен център.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари