Бойни демонстрации в средновековния фестивал на крепостта Червен

0
Всеки ден между 11:00 и 18:00 посетителите на крепостта ще могат да съпреживеят средновековния живот
Всеки ден между 11:00 и 18:00 посетителите на крепостта ще могат да съпреживеят средновековния живот

За осма поредна година от 21 до 24 май между стените на крепостта Червен ще се проведе "Средновековен фестивал на Червен".

Идеята на фестивала е да пресъздаде живота, бита, занаятите, и военното дело на нашите предци през Средните векове и по-конкретно по времето на Второто българско царство, информира Арена Медиа.

За целта сдружение „Чигот“, Modvs Vivendi - Средновековно общество в България, представители на други клубове за исторически възстановки и свободни български реенактори ще пресъздадат средновековен боен лагер.

В автентичен декор на събитието ще се превърнат величествените руини на укрепения град Червен – един от главните центрове на Средновековна България през ХІІІ и ХІV в.

Всеки ден между 11:00 и 18:00 посетителите на крепостта ще могат да съпреживеят средновековния живот, да научат повече за българската история и да пробват уменията си в стрелба с лък, игри и др.

Бойни демонстрации ще бъдат представяни на 22 и 23 май от 11:30 ч. и 15:00 ч. и при голям интерес на 24 май от 11:30 часа.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари