Бойко Борисов свиква кметовете на ГЕРБ

0
Щели да направят анализ на изборните резултати и отчет на политическата дейност
Щели да направят анализ на изборните резултати и отчет на политическата дейност

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свиква кметовете на ГЕРБ в четвъртък.

Ръководството на партията, избраните кметове на партията и общинските ръководители ще се съберат на Национална среща в четвъртък, за да направят анализ на изборните резултати и отчет на политическата дейност. Тя е свикана от лидера на формацията Бойко Борисов и Изпълнителната комисия, съобщи на пресконференция административният секретар Цветомир Паунов.

По думите му от гледна точка на ГЕРБ кампанията за местния вот е била позитивна, както са обещали в началото й.

Според Томислав Дончев на този вот се е утвърдило като норма парламентарно представени политически сили да се крият зад инициативни комитети.

От софийската структура на ГЕРБ подчертаха, че в столицата купеният вот не може да обръща резултат. За ромския вот цитираха данни от протоколи на ЦИК, според които Мая Манолова е удвоила резултата си на балотажа в кварталите "Христо Ботев", "Факултета" и "Филиповци".

Абсурдно е и твърдението на инициативния й комитет за социологическа завера в изборния ден по отношение на резултатите от балотажа, категоричен беше Елен Герджиков.

На национално ниво цифрите показват, че през 2015 г. ГЕРБ са имали 130 кметове на общини, от които 22 на областни центрове, отбеляза Цветомир Паунов. През 2019 г. - 140 кмета, от които 17 са на областни града. В 163 общини партията на Борисов е първа политическа сила и има с 80 повече общински съветници в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари