Бойко Борисов: Ние сме първи

1
Това бе първият коментар на премиера Бойко Борисов
Това бе първият коментар на премиера Бойко Борисов

"Как сега да дадем оставка? Коя е първата политическа сила? Аз никога не се отмятам. Не искам да създавам какафония за една седмица в държавата". 

Това бе първият коментар на премиера Бойко Борисов, който преди няколко часа свика министрите си в централата на партията, а Изпълнителната комисия на формацията заседаваше. Той посочи, че ще даде оставка, ако партията му загуби балотажа идната неделя, предаде Нова телевизия.

Ясно е, че ще има балотаж, а Цецка Цачева изостава от ген. Румен Радев, като по данни от паралелно преброяване на "Галъп" на 100% разликата е 2,9%. Още преди изборите Борисов заяви, че ако Цецка Цачева не спечели на първи тур, той ще предизвика предсрочни избори. "На първи тур съм казал, че ако ГЕРБ загуби изборите, ще подам оставка още вечерта", бяха думите на премиера тогава. 

"Не се отмятам. Кога съм се отмятал", попита Борисов сега. 

"От политическите партии ГЕРБ се представи най-добре. Ние играхме честно, нека видим крайните резултати. Докато дойдат всичките резултати, ще чакаме", посочи Борисов, визирайки, че ген. Румен Радев и Илияна Йотова са издигнати от Инициативен комитет и се водят независими. Така стана ясно, че той не смята инициативния комитет за политическа сила. 

"Изненадаха ме резултатите на реформаторите. Очаквах повече. На втори тур имаме реални шансове да ги победим. Извадихме си поуки. До следващия понеделник.

Ако загубим балотажа, отиваме на предсрочни избори", обясни той. 

Борисов обясни високия резултат на ген. Радев в София с това, че част от реформаторите са гласували за него. 

"Кампанията продължава, тя не е приключила", коментира и Цецка Цачева. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари