Благотворителни хоротека и футболен мач събраха над 5 000 лева за Яни

0

Набирането на средства за лечение на момиченцето продължава с благотворително четене в библиотеката

Вчера се проведоха благотворителна хоротека в подкрепа на малката Яни от Русе, организирана от ФТК "Родолюбец" и благотворителен мач.

Събраната сума е 3295.10 лева и 70 евро, отчетоха от организацията и допълниха, че днес сутринта парите ще бъдат преведени по сметката:

BG86UBBS80021018888650

титуляр: Яница Петрова Карачорова

гр.Русе

на латиница:Yanitsa Petrova Karachorova

В благотворителността се включиха и футболистите от Дунав, които изиграха мач и събраха 1.945,30 лева за 6-годишната Яница Карачорова.

"Сърдечни благодарности към русенската  футболна общественост и най-вече към Дунав Батин и Младост, които се отзоваха и включиха активно в инициативата по време на областния финал.", допълниха от клуба.

Набирането на средства за лечение на момиченцето продължава с благотворително четене в библиотеката:

На 5 юни (събота) от 11 ч. в детския отдел на РБ “Л. Каравелов” ще се проведе благотворително четене „Да върнем усмивката на Яница“. С него библиотеката откликва на благотворителните инициативи в помощ на 6-годишната Яница Карачорова.

Детето е диагностицирано с тумор на мозъка, който не може да бъде лекуван у нас и са необходими средства за операцията. Родителите се насочват към клиника в Кьолн, Германия. Подготвени са и документи за кандидатстване пред Фонда за лечение на деца в чужбина. В следващите седмици Яница ще бъде в ИСУЛ за лъчетерапия предшестваща лечението. Приятели и познати организират базар - кампания и във фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари