Асеновград се сбогува с Надя Тодорова

0
Актрисата живееше в малкия родопски град въпреки славата и въпреки поканите да стъпи на столична сцена
Актрисата живееше в малкия родопски град въпреки славата и въпреки поканите да стъпи на столична сцена

Много трудно напусна преди време Надя Тодорова любимия си Асеновград, за да отиде при дъщеря си в Прага - загубата на съпруга й и влошеното й здравословно състояние наложи това.

Актрисата живееше в малкия родопски град въпреки славата и въпреки поканите да стъпи на столична сцена, предпочиташе да играе на други, по-малки. И ролите й в киното бяха малки, но от оня калибър, който остава, пише БГНЕС.

Надя Тодорова беше не само любима актриса, за съгражданите си тя беше уважаван човек. В последните години, когато още беше на крака, тя беше общински съветник и активно участваше в управлението на града. Сега предстои последното заминаване на Надя Тодорова - вече там, откъдето няма връщане.

Но тръгва пак от любимия Асеновград. В петък актрисата ще бъде изпратена след поклонение от 15 до 17 часа в Народно читалище "Родолюбие". Погребението ще бъде от 18 часа в Старите гробища на ул. "Цар Иван Асен II".

След дълъг и наситен с много доброта и талант живот, тя си отива, оставяйки роли в над 30 български игрални филма, десетки театрални роли и достойна памет за всички, които са я познавали. Поклон пред светлата й памет!

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари