26-годишен русенец обра микробус в квартал „Здравец“

1
Младият мъж преди няколко дни откраднал и алуминиеви скелета от строителен обект
Младият мъж преди няколко дни откраднал и алуминиеви скелета от строителен обект

В полицията е било сигнализирано, че е била извършена кражба от микробус в русенския квартал „Здравец“.

Бусът е бил паркиран в подземен гараж  за времето от 20:00 часа на 9 април до около 11:30 часа на следващия ден. След счупване на стъкло са отнети различни видове скъпа специализирана музикална техника, кабели, разклонители, тонколони и други вещи.

На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е започнало разследване в хода на образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 1, вр. чл. 194, ал. 1 от НК. При предприетите и реализирани оперативно-издирвателни действия от служители на Второ РУ е било установено, че автор на криминалното деяние е русенец на 26 г.

В процеса на своята работа полицаите са установили още, че въпросното лице е свързано и с още едно криминално деяние. На 13 април във Второ РУ е било заявено, че за времето от 17:30 ч. на 10 април до 08:00 часа на 13 април от строителен обект, намиращ се в района на стадион „Дунав“ в Русе, са били отнети строителни съоръжения - две алуминиеви скелета и двураменна стълба, на обща стойност около 2 300 лв. По този случай също е било образувано досъдебно производство и в хода на работата по него е установен като извършител 26-годишният мъж. Работата по случаите продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари