200 деца по спортна и художествена гимнастика ще се състезават в Русе

0
/ снимката е илюстративна
/ снимката е илюстративна Снимка: Децата са на възраст до 10 години от България и Румъния

Русе е домакин на състезанието по спортна и художествена гимнастика „Дунавски звезди”. Тази година в него ще се включат близо 200 деца на възраст до 10 години от България и Румъния.

Състезанието ще се проведе в 2 дни, събота и неделя. В първия ден е надпреварата по спортна гимнастика за момчета и момичета. Тя започва в 11:00 часа в зала Локомотив.

В нея ще се включат 59 момчета от клубовете Динамо/Букурещ/, Левски /София/, Торнадо /Търговище/, Светкавица /Търговище/, Етър-Стил /Велико Търново/, Локомотив /Русе/ и домакините Акро /Русе/. При момичетата се представят 3 отбора: Спортно училище №2-Букурещ, Етър-Стил /Велико Търново/ и Локомотив /Русе/.

Във втория ден е състезанието по художествена гимнастика. Началото е от 10:00 часа в „Ялта”. В него ще се включат над 100 момичета от 8 отбора. Българските клубове са Акро /Русе/, Етър-Елит /Велико Търново/, Светкавица /Търговище/ и Елегант /Плевен/.

От румънска страна участват 3 отбора от Букурещ– Олимпия, Ритмика и Проактив, както и Спортното училище от Констанца. С тях идва и звездата на румънската художествена гимнастика Александра Пискупеску, но вече като треньор.  

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари