АПИ: Обстановката в Североизточна България е най-усложнена

0
Кметът на Русе благодари на гражданите, които са му звъняли и са подавали сигнали
Кметът на Русе благодари на гражданите, които са му звъняли и са подавали сигнали Снимка: Dunavmost

Най-сложна е обстановката в Североизточна България - в областите Русе,  Добрич и Силистра, заради силните ветрове и намалената видимост.

Заради усложнената зимна обстановка, снеговалеж и снегонавявания, със заповед от днес, учебните занятия са отменени до 1 март, четвъртък, включително, на територията на град Русе и цялата община. 

Кметът на Русе Пламен Стоилов благодари на десетките граждани, които цяла нощ са му звъняли и са подавали сигнали.

Г-н Стоилов припомня на шофьорите на автомобили, че могат да паркират безплатно до петък в двата подземни паркинга, под Арена Русе и Доходно здание, ако може да стигнат до там ествествено.

По автомагистралите „Хемус“, „Тракия“, „Марица“, „Струма“ и „Люлин“ няма ограничение в движението на тежкотоварните превозни средства и трафикът се нормализира. Сутринта бе възстановено движението по АМ „Тракия“ в участъка между Карнобат и Бургас и по АМ „Хемус“ от Шумен до Варна, по които движението през нощта бе ограничено заради силния вятър и нулевата видимост. Безопасността и на пътуващите, и на работещите е най-важна и благодаря на всички екипи, които денонощно работят при тежки зимни условия, каза инж. Атанасов. В момента републиканските пътища се почистват от над 2300 машини.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена за зимните условия скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения. При ниска видимост трябва да се пътува по-бавно, за да може да се реагира, защото при силен вятър и снегонавявания обстановката може да се влоши за секунди, подчерта Росен Рапчев от „Пътна полиция“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари