Зеленски поиска пълно петролно ембарго на Русия

2
Украйна няма време да чака, заяви украинският президент
Украйна няма време да чака, заяви украинският президент Снимка: Кадър от БНТ

Украинският президент Володимир Зеленски поиска петролно ембарго на Русия.

В среднощното си обръщение той заяви, че цяла Европа е мишена на руската агресия. Украйна е готова за битка на източния фронт. Независимо от всичко Зеленски заяви, че се стреми към мир.

Пълно ембарго на руски петрол и повече оръжие за Украйна - това поиска Володимир Зеленски в поредното си среднощно обръщение.

"Но Украйна няма време да чака. Свободата няма време да чака. Когато тиранията започне агресия срещу всичко, което поддържа мира в Европа, трябва незабавно да се предприемат действия. Трябва да се действа принципно. И петролното ембарго трябва да бъде първата стъпка. И трябва да бъде от всички демокрации, целия цивилизован свят. Тогава Русия ще го усети. Тогава това ще бъде аргумент за тях да търсят мир, да спрат безсмисленото насилие." - изтъкна Володимир Зеленски, предава БНТ

Действията на Русия неминуемо ще застигнат всички, готови сме за истинска битка, но търсим и дипломатически пътища, за да сложим край на тази война, каза още Зеленски.

Държавният глава благодари за помощта и подкрепата, оказани му от Великобритания след изненадващото посещение на премиера Борис Джонсън в Киев. Украинската столица беше посетена и от австрийския канцлер Карл Нехамер.

Украйна е готова за големите битки. Украйна трябва да ги спечели, включително в Донбас", заяви президентският съветник Михайло Подоляк.

След като оттегли войските си от региона на Киев и от Северна Украйна, Русия превърна в приоритет пълното овладяване на Донбас, който от 2014 г. е частично контролиран от проруски сепаратисти. Губернаторите на Донецка и Луганска области призоваха цивилното население да се евакуира преди началото на по-интензивни военни действия. През обявите 10 коридора за последните 24 часа територията на Украйна са напуснали повече от 4 500 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Ее
    Ей Зеления ако ще ми плащаш бензина, сметките и храната прави каквото искаш, но само недей използва невинното цивилно население /майки с деца, баби и дядовци/ като жив щит на армията. Изправи се лице в лице срещу т.н. руски окупатори нали са окупатори не се крий като лалугер в някой подземен бункер!
  • 16
    2
    Истина
    Тоя тъпанар е за психото вече. Той вместо да спре войната все повече налива масло в огън.
  • 18
    1
    русенец
    Искам пълно ембарго върху изявленията на тоя, че ми писна от простотии!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари