Тубдиспансерът получи дарение от 48 000 лева с помощта на Ротари клуб - Русе

1
Със средствата ще бъдат закупени нови легла, шкафчета и мултифункционални носилки
Със средствата ще бъдат закупени нови легла, шкафчета и мултифункционални носилки Снимка: Dunavmost

Тубдиспансерът получи дарение от 48 000 лева

Преди една година Ротари клуб „Русе“ заедно с други организации, компании и частни лица стартира кампания за обзавеждане на Тубдиспансера (СБАЛПФЗ „Д-р Димитър Граматиков“) в Русе. В резултат на това е получено голямо дарение на стойност 48 000 лева за нови легла, шкафчета и мултифункционални носилки, съобщиха от Ротари клуб.

Общинска болница, която лекува и русенци, и пациенти от региона, беше на първа линия в борбата срещу КОВИД–19 и благодарение на своя професионален екип заслужи нашите адмирации като граждани, отбелязват от благотворителната организация

"След дълги процедури в условията на затруднени доставки от чужбина, с помощта на много хора сега вече може да съобщим официално, че всички 48 специализирани легла и многофункционални носилки за превозване на пациенти са налице и обслужват лекуващите се. Медицинският персонал също е много доволен и споделя професионалната си удовлетвореност, че новото оборудване спомага за по-бързото възстановяване на болните и за техния комфорт", пишат в съобщение организаторите.

В кампанията със средства и лични усилия се включиха Ротари клуб „Русе“ и негови членове, Ротари клуб „Русе-Дунав“, Лайънс клубовете от града, „Холеман“, „Доминекс про“ и лично Нина Крушева, Фондация „Направи добро на някой непознат“, „Бадер – България“, „Сонев и синове“, „Елина 97“, „Грейт хил“, „Боримес“, „Хидроизолации – Вълков“, Илиян Йорданов и други.

Утре предстои пресконференция и специална среща с дарителите, обяви Венелин Молнар, президент на Ротари клуб-Русе. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари