Румъния връчи протестна нота на австрийската посланичка в Букурещ

2
Документът е във връзка с „необоснованото и неприятелско отношение на Австрия“ по въпроса за приемането на Румъния в Шенгенското пространство
Документът е във връзка с „необоснованото и неприятелско отношение на Австрия“ по въпроса за приемането на Румъния в Шенгенското пространство Снимка: Reuters

Документът е във връзка с „необоснованото и неприятелско отношение на Австрия“ по въпроса за приемането на Румъния в Шенгенското пространство

Австрийските медии съобщиха, че тази вечер министърът на външните работи на Румъния Богдан Ауреску е извикал австрийската посланичка в Букурещ, за да ѝ връчи протестна нота на румънското правителство във връзка с „необоснованото и неприятелско отношение на Австрия“ по въпроса за приемането на Румъния в Шенгенското пространство, предаде БТА.

Този жест на Австрия ще има „неизбежни последици“ за отношенията между двете държави, е пояснило министерството на външните работи в Букурещ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    18
    Учителю, не си прав за опашките. И в момента за обстойна проверка камион може да се изведе на страни и да се държи колкото си решат заплатаджиите. Справка - ренгена и митническото хале. Не е нужно да има договорки гласно. На границата много добре знаят как да го правят. Друг тънък момент е, че не са малко и камионите, който са с Австрийски и холандски номера на влекача и/или на ремаркето. Австрийските са предимно цистерни и хладилници, а холандските са предимно от групата Есерс. Яко проверки. Варианта с фериботите е нерентабилен. Особено с таксите за магистралите в Италия ... така че, има как да им го сложим . Пък и ни е в манталитета да си връщаме. Въпроса е както каза колегата, че Румънците иматимат топки, а нашитее ...
  • 5
    4
    daskal
    До 1 - Това значи опашките от ТИР-ове на Дунав мост при Русе да стигнат до Витиня. С такъв "контрол" ще накажем себе си. И в момента въпреки работата на пълни обороти на Дунав мост опашките са по 20-30 километра, а шофьорите висят поне едно денонощие. Ако не сте го правили, идете там да видите какъв ужас е.
  • -2
    3
    QCHECK
    1, ще се качват на ферибота и ще минават през Триест, Италия. Турците имат 55 ферибота, само желаещи да има. И няма да се молят на никого. Боли ги фара австрийците и холандците колко време ще се проверяват турските камиони на нашата граница. Холандски и австрийски камиони с шофьори холандци и австрийци не съм виждал. Стоките ще си вървят, европейците ще плащат като си получат стоката. А на пътя, ебан на румънските и български шофьори. И не ще ни се молят, ами кючеци ще им играем.
  • 19
    2
    Балканеца
    Абе то сега е момента, ама то политици трябват, не подлоги. Румънците имат първото, при нас в изобилие от второто.
  • 19
    1
    Сега е момента
    България и Румъния да сключват транспортен пакт. Камионите с дестинация Австрия и Холандия да се проверяват до трохичка. Със сваляне на товара и т.н. Минимум по 8 часа на камион. Нали искат контрол. Айде да го имат. Само след три месеца ще ни се молят на колене да влезем в шенген.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари