Професионалната гимназия "Пеньо Пенев" в Русе ще бъде ремонтирана и обновена

5
Към момента там се обучават 506 ученици в 20 паралелки от 8 до 12 клас
Към момента там се обучават 506 ученици в 20 паралелки от 8 до 12 клас

Към момента там се обучават 506 ученици в 20 паралелки от 8 до 12 клас

28 професионални гимназии /по една във всяка област на страната/ ще бъдат модернизирани и оборудвани в съответствие с най-високите технологични изисквания, за да се превърнат в Центрове за високи постижения в професионалното образование и обучение. Сред тях е и Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ в Русе. Към момента там се обучават 506 ученици в 20 паралелки от 8 до 12 клас. 123-ма ученици от 5 паралелки на училището са в специалности с дуална форма на обучение. Те са в сферата на строителството и архитектурата, недвижимите имоти, геодезията, както и водното и транспортно строителство. Според областния управител Анатоли Станев подобна мярка ще допринесе за стимулирането на това повече ученици да изберат този тип обучение и да се развиват в конкретни професии още като гимназисти, посочиха от Областната администрация в Русе.

Гимназията заедно с останалите 27 училища в страната ще бъдат оборудвани със средства по Националния план за възстановяване и устойчивост /НПВУ/ в рамките на Процедура „Изграждане на центрове за високи постижения в професионалното образование и обучение“. Подкрепени ще бъдат дейности за доставка и монтаж на съвременно високотехнологично оборудване и обзавеждане, както и ремонт, реконструкция и основно обновяване на училищна образователна среда. Общият бюджет е 96 960 000 лева с ДДС, като максималното финансиране за един център е 3 462 857 лева с ДДС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Русе
    Шефката на РУО има син? Не може да бъде!!!! Кой ли се е прежалил за тая крава?
  • 10
    3
    Бивша
    Ей, 3 200 000 лева са много пари ! Па каква комисионна ? Ама може ида те подгонят бе !
  • 10
    2
    С.С.
    Директорката ,Денчева ,има два апартамента в София, сега ще си купи още един ! А синчето на началника на РУО ,ще се дипломира с ОТЛИЧЕН !
  • 10
    1
    Костадин
    Дори и снимката ви не е на ученици от строителния.Техните униформи са тъмно лилави.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари