Хотелиерите в Слънчев бряг не искат бежанците, не можели да печелят от тях

0
Държавната сума от 15 лева на човек не ги устройвала
Държавната сума от 15 лева на човек не ги устройвала Видео: NOVA NEWS

По-голямата част от хотелиерите в Слънчев бряг са категорични, че няма да продължат след 31 май да предоставят настаняване на украинските бежанци, защото сумата от 15 лева на човек не ги устройва

Това означава, че близо 15 000 души с временен статут ще останат без покрив, информира NOVA

Според зам.-областния управител на Бургас Тодор Иванов кризисният център ще бъде разчистен и ще се превърне в място за прием на украинци, където да изчакват влакове за цялата страна.

"От понеделник или вторник ще заработи. Вече има заявки, които се обработват кои хотели ще разселват украинци. Целта е общностите да бъдат отново заедно. Към вчера 19 000 са заявили ново настаняване. Общо 60 000 души са по хотели, които продължават да се регистрират в национален мащаб", поясни той.

По думите му в периода от неделя до вторник вероятно ще потегли първата влакова композиция. "Около 300 места за настаняване и малки хотели са се записали в програмата", сподели Иванов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    До две гейтлантика
    УРУСПИЯ ФОНКА ЛАЙНА няма право се меди къдро и да е а ти нарамвай пушкалото орко такава и върви да освобождаваш УСРАЙНА С ПРЕЗИДЕНТ ПОЗЬОР НАРКОМАН!
  • 1
    2
    Евроатлантик
    Как може такова нещо, хотелиерите веднага да се обединят в името на победата, да не се наложи Урсула да ги обявява за престъпници и саботьори на санкциите и да им конфискува хотелите в полза на украйна..
  • 3
    1
    Кака Радка
    Пратете ги лятото в Гърция на курорт. Чувала съм че там било хубаво..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари