Експерт: Рафинерията в Бургас да бъде взета на оперативно управление

2
Тогава цените моментално ще паднат с лев и повече
Тогава цените моментално ще паднат с лев и повече

Тогава цените моментално ще паднат с лев и повече

"Всяко едно намаление е в полза на потребителите. Отстъпката от 25 стотинки е изядена от ръста в цените на горивата. Нищо сложно няма да се реализира. Бензиностанциите няма да затворят заради отстъпката, всеки ще намери начин да се справи. Рафинерията в Бургас трябва да бъде взета на оперативно управление от правителството - тогава цените моментално ще паднат с лев и повече". Това заяви енергийният експерт Красимир Манов за "Твоят ден" по NOVA.

По думите му не може цените на брент да са сходни с тези на WTI.

"Риск за енергийната ни стабилност винаги съществува, защото всичко е енергия. Произвеждаме достатъчно ток, но по отношение на нефта и природния газ възникват колизии. Логично е да има договореност с "Газпром", но след като те спряха доставките, се оказа, че можем да имаме и други източници. В света има огромни количества и природен газ. Есента газохранилищата в Европа ще бъдат пълни и готови за зимата", прогнозира Манов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари