Борисов за Бюджет 2022: Ще платим горчиво за това, което сторихме

1
Длъжен съм да ви предупредя, заяви лидерът на ГЕРБ
Длъжен съм да ви предупредя, заяви лидерът на ГЕРБ Снимка: ПП ГЕРБ

Опозицията с остри критики към проекта за държавен бюджет.

От ГЕРБ възразиха срещу поемането на нов дълг и заложения дефицит. Според бившите управляващи план-сметката за тази година отдалечава България от членство в Еврозоната.

"Длъжен съм да предупредя българите: когато се усетите и разберете за какво става въпрос след тези пищни тържества ще се усетите 50 милиарда дълг и всеки следващ ще ви стиска колана и ще ви предлага постни пици. Длъжен съм да ви предупредя, че ще платим горчиво за това, което сторихме. На тези млади момчета искам да кажа: за два месеца ви изчезнаха 4 милиарда от сметките? Та вие откраднахте 4 милиарда? Ами, ако са 8? Защо тихомълком взимате дългове по половин милиард всяка седмица?", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предава NOVA.

"Имам 30-годишен стаж в Министерството на финансите и нямам спомен да се прави бюджет така, като изключим 1997 г. Но знаете символ на какво е тя", коментира бившият финансов министър Кирил Ананиев. И допълни, че по данни на новата власт се очаква дефицитът да е 4,1%, но "това не е истинската цифра".

"Това са изключително притеснителни тенденции, които ще доведат или до увеличаване на данъците, или до влизане в дългова спирала", каза още Ананиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    гост1
    дебила пак се появи,абе амсалак хората те ненавиждат и са много доволни от липсата на тъпата ти физиономия от джипката.пак си излязъл акъл да даваш нали благодарение на теб толкожа млади хора напуснаха страната,ти си срам за народа един език незнаеш ама имаш сахар и лисчета с думи тиквеник такъв .
  • 5
    1
    Русе
    срийте се смешници жалки - заради вас я докарахме до под крушата
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари