Русе може да остане без асансьорни техници

3
Няма желаещи да се обучават на тази професия
Няма желаещи да се обучават на тази професия Видео: Кис 13

Няма желаещи да се обучават на тази професия

Все по-трудно се намират асансьорни техници в Русе.

Според бранша, проблемът може да се задълбочи, ако продължи тенденцията да няма желаещи да се обучават на тази професия.

От фирмата на Венелин Ранков се опитват от няколко месеца да намерят работници, но никой не се отзовавал, предава Кис 13. Пуснали и обява, но без резултат.

Нуждата от асансьорни техници е много голяма, споделя той, а работата се увеличавала, заради нови изисквания. В момента във фирмата му работят 5 души, но търси поне още двама или трима.

Венелин Ранков споделя, че имало кандидати за работа, които започвали като асансьорни техници, но се отказвали по различни причини.

Според Ранков, може да дойде и време, когато няма да има кой да обслужва асансьорите в Русе. Друг проблем е и застаряването на професията, като немалко от работниците в бранша са на пенсионна възраст.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    36
    Иван Григоров
    Вие или не можете, или не искате да разберете явно! Ако сте асансьорен техник, това напълно обяснява вашата некомпетентност и бездействие, а бих добавил и престъпна небрежност. Госпидине, разберете, че пълна частна собственост в жилищен блок няма и не може и не бива да има! Има много общи инфраструктури като тръби за парно, Ел. Инсталации, домофонни уредби, АСАНСЬОРИ, покриви, мази, ВиК и др. Няма как проблемите с тях да са по силите, желанието, финансовата възможност и компетенциите на обикновени живущи. Погледнете как са решени тези въпроси в Европа. Дали всичко е оставено в ръцете и волята на собствениците или е регламентирано със закони и ясни ангажименти на държава и община! Дори програмите за саниране са държавни, нищо че част от средствата се дават и от самите собственици. Въпросът с асансьорите е дори по-влажен и от санирането, защото се ползват ежедневно и имат отношение към консумация на Ел енергия, безопасност и др. Това са сложни технически съоръжения и не е като да смениш пукната плочка или тръба или да изчистиш пода и да смениш крушката в мазето. Следователно няма как да бъдат оставени на волята на собствениците. Явно вие живеете в къща и давате безсмислени съвети на ангро, но повечето хора не живеят в къщи, а и там няма асансьори, така че си спестете наивните и нелепи препоръки!
  • -2
    35
    ами спрете
    асансьора, щом мислите че е опасен, както спирате колата си докато я ремонтирате, щом примерът с колата ви върши работа. Не разбирам защо държавата трябва да се намесва и да решава проблеми на етажната собственост?!? Искате да имате асансьор, който не ви създава проблеми, инвестирате в неговото техническо състояние, това са прости истини, чак се чудя защо ги коментираме.
  • 3
    34
    Иван Григоров
    Сравнението с колата го развийте донрая- ако на някой колата му е повредена и и а нужда от определена част, а той примерно не иска да я направи или няма пари за това, ще спре да кара колата или контролните държавни органи ще го спрат и глобят. А какво се случва с асансьора? Продължава да работи и никой не го спира, въпреки че е твърде шумен и вероятно много опасен. Oсвен това наскоро пак държавата постанови задължителен монтаж на предпазен щит, а не всеки да си решава,щото било частно. Има Си технически изисквания за безопасност и трябва да се спазват, а това не е така. Или си мислите, че шумът е безвреден - той е също толкова опасен за здравето и нервите и спокойствието, колкото и самата безопасност на съоръжението.
  • -1
    33
    до григоров
    „Допускам злоумишлена намеса на техниците, тъй че после да бъдат викснй отново и отново и да им бъде плащано пак и пак...“ При договор за абонаментна поддръжка дали ще викате техник през пет минути или въобще няма да викнете, абонаментната сума е една и съща! Всеки техник ще предпочете уредбата да е вкарана в ред, защото ще работи след това по-малко!
  • -2
    32
    Това за държавата
    няма как да стане, асансьорите са частна собственост, финансирането си е ваше! Накрая ще се окажете без асансьори защото ще станат опасни за живота ви! Вие колата си как я карате, без поддръжка и без да сменяте повредени и износени части?!? Същото е и с всяка техника, иска си поддръжката! А за останалото - хората са казали отдавна, орташкото магаре и вълците не го ядат!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари