Почина Дуейн Еди

1
Китаристът е вдъхновител на поколения музиканти
Китаристът е вдъхновител на поколения музиканти Снимка: Уикипедия

Китаристът е вдъхновител на поколения музиканти

На 86 години почина един от основателите на рокендрола китаристът Дуейн Еди. Смъртта му е настъпила на 30 април във Франклин, Тенеси, каза съпругата му Дийд. Китаристът беше болен от рак, предава NOVA.

Еди е носител на „Грами“ за най-добър рок инструментал за „Peter Gunn“.

През 60-те години на 20 век се превръща във водеща фигура в инструменталния рок. Наричан е „Кралят на туанг“ заради отличителния си стил и характерно звучене.

Въведен е в Залата на славата на рокендрола през 1994 г. и в Залата на славата и Музея на музикантите през 2008 г.

Дуейн вдъхнови поколение китаристи по целия свят с неговия неповторим характерен саунд. Той беше първият бог на рокендрол китарата, едно наистина смирено и невероятно човешко същество. Много ще ни липсва“, каза представителят на Еди, цитиран Variety.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари