Няколко хитринки, ако имате слънчево изгаряне!

0
Справете се лесно с болезнената и неприятна ситуация
Справете се лесно с болезнената и неприятна ситуация

Ако имате чувствителна и светла кожа, която е предразположена към изгаряне на слънцето, или просто сте прекалили със слънчевите бани и сте успели да изгорите на плажа, ето няколко хитринки как да се справите с болезнената и неприятна ситуация.

1. Да пием много вода. Кожата ни е изгоряла и дехидратирана, както и цялото тяло. Приемът на много течности, който така или иначе е препоръчителен в летните горещини, ще спомогне за бързото възстановяване на кожата.

2. Ако сте изгорели на плажа, вземете си душ не с ледено студена, но и не с много топла вода. Изберете хладка вода, която да успокои болката и не използвайте агресивни душгелове и сапуни. И в никакъв случай ексфолиант за тяло - абразивните частици само още повече ще разранят кожата.

3. Хидратирайте кожата си с термална вода и успокояващи лосиони за след плаж.

Най-добрите лекове се намират в хладилника ни.

Пасирани кайсии - действа успокояващо За да си направите маска от кайсии, ще са ви нужни само пресни кайсии - количеството е в зависимост от зоната, която искате да успокоите. За лицето ще са ви нужни не повече от 2-3. Обелете ги и ги намачкайте така, че да се получи каша. Именно нея нанесете върху лицето си и изчакайте да да подейства около 10 минути.

Маска от краставици и мента - Нужни са ви половин краставица, няколко листенца мента. Ако имате пасатор, използвайте го като смелите съставките. Ако ли не - настържете краставицата на ситно ренде и накълцайте ментата. Сместа поставете върху чувствителните зони и усетете как кожата се хидратира, успокоява и освежава.

Авокадо - Сигурно сте чували, че екстрактът от авокадо хидратира и омекотява косата, но то съдържа и големи количества витамини A, B, D и E, заедно с незаменими мастни киселини и лецитин. Тези основни хранителни вещества са необходими за защита, подхранване и възстановяване на кожата. Намачкайте половин авокадо добре и нанесете върху лицето. Измийте с хладка вода след 20-30 минути.

Кокосовото масло - То съдържа естествени антиоксиданти, които помагат да блокират вредното въздействие на слънчевите лъчи, които причиняват лошо изгаряне. Кокосовото масло също помага за успокояване на слънчеви изгаряния. Затова просто намажете с големи количества и оставете кожата да почива.

Прясно мляко - Обезмасленото прясно мляко също върши чудесна работа. То успокоява и хидратира кожата. Накиснете памучна кърпа със студено прясно мляко и положете на изгореното място.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари