Ловец на трюфели: Плащаме си в Русе, но не можем да влезем в гората

4
Основният проблем е планирането на добив в община Русе
Основният проблем е планирането на добив в община Русе Снимка: БНТ

Основният проблем е планирането на добив в община Русе

"Основният проблем е планирането на добив в община Русе. До момента няма планиран добив в общината, което ни спъва пряко да си извършваме дейността, за която плащаме всеки месец таксата от 200 лв", каза в "Денят започва" по БНТ Валентин Димитров - "ловец на трюфели".

"В момента плащаме, а не можем да влезем в гората, защото няма планиран добив на недървесни горски продукти".

"Ловецът на трюфели" настоя да бъде изготвен "плаващ календар" за изкупуване на трюфели. По думите му това би решило голяма част от проблемите им в бранша.

"Това е един от основните ни проблеми, който ако не се реши, браншът ни ще се затрие рано или късно", добави Валентин Димитров.

"Сега действащият закон масово хората смятат, че не е удачен за работа и искат или да се отмени, или искат изменение и допълнение към него, което да ни уреди работата. Значи, в момента плащаме таксите предходния месец за следващия, а ние не знаем реално изобщо, дали ще има какво да берем и изобщо дали ще платим за нещо, което можем да го извършваме, това е".

Димитров, посочи, че "най-важното е таксата, която плащаме за месец да важи за цялата територия на България, а не както досега за всяка община. Плащаме си в Русе, но нямаме право да влезем в никоя гора".

Елеонора Терзиева поиска "равноправни права".

"Искаме да можем да ходим свободно, настояваме да имаме някаква защита за тази гора, от страна на горски служители, защото имаме много голям проблем с недобросъвестните събирачи на трюфели, които влизат в горите, с тармъци, с мотики".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    До росен
    Росене затвори си плювалника че тече сперма и недей се прави на отворен да не те затворят капиш ли педермиш???
  • -1
    6
    Росен Иванов до Багаин
    Миризлива е на майка ти путката цървул ако те хвана в гората ще те еба мършо прокажена
  • 13
    5
    1234
    Все си мислех,че е правилно да се казва събирачи на трюфели.Обаче се оказа,че трюфелите са кръвожадни животни и ги гонят ловци да ги стрелят.
  • 12
    4
    да.
    тоз е циганин.
  • 18
    3
    Багаин
    Тези помияри унищожиха гъбите и всичко останало в гората. Мъкнат се с разни миризливи песове които гонят с дивите животни, ровят навсякъде. Това нещо го има само в България. Я върви да вандалстваш по този начин в Германия или на друго място. Само ние си унищожаваме природата заради някакви гнусни печалби. На тези протести половината мангали. Това нещо трябва да бъде забранено и срещнеш ли такъв боклук в гората му счупи главата!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари