Илва Йохансон: Не сме доволни, очакваме присъединяването на България и в сухопътен Шенген

0

Европейският комисар по вътрешните работи даде съвместен брифинг със служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов

"Ние сме тук да отпразнуваме заслуженото и дългоочакваното присъединяване на България и Румъния към Шенген. Ние работихме за това заедно, но не сме доволни, защото очакваме и пълното присъединяване на двете страни към Шенген и по сухопътните граници." Това заяви европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон на съвместен брифинг със служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов и заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи на Румъния Каталин Предою, предаде БТА.

По думите ѝ преди два дни Европейската комисия (ЕК) е приела годишния доклад за Шенген, където за първи път са отправени препоръки към Съвета да се ангажира с конкретна дата за премахване на ограниченията и за сухопътните граници. Това е ангажимент на Белгийското председателство, посочи Йохансон и добави, че въпросът ще бъде обсъден на Европейския съвет през юни.

От 31 март тази година България е член на Шенгенското пространство по въздух и вода. Проверките по въздушните и морските граници отпадат след процес, продължил повече от десетилетие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Към редактора
    "От 31 март тази година България е член на Шенгенското пространство по въздух и вода." Не може да се пише, че сме приети в Шенгенското пространство по въздух и вода. Шенгенското пространство е територия, като след 31 март 2024 г. териториите на Р. България и Румъния са част от това пространство. Затова не е правилно да се пише, че сме членове в това пространство по въздух и вода. Само граничният контрол е отпаднал по въздушните и водните граници, а все още е останал по сухопътните.
  • 3
    1
    Спонсор
    Къв ШЕНГЕН с тия глупави и крадли ви жълтопаветни БОКЛУЦИ! Сега предизборно вдигат пушек с тия престъпления, дето само слепите и глухонемите не са видели и чули! След изборите всички айдуци ша бъдат оправдани и дори ша им са извинят!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари