"Звяра" на Барак Обама побърка Лондон

0
Трудна маневра на огромната лимузина затапи "Даунинг стрийт"
Трудна маневра на огромната лимузина затапи "Даунинг стрийт"

Трудна маневра с огромната лимузина на Барак Обама побърка Лондон днес по време на президентската визита в Обединеното кралство.

Поводът се оказа ходенето на гости до резиденцията на министър-председателя Дейвид Камерън на малката тясна лондонска уличка "Даунинг стрийт", предаде Всеки ден.

Самата улица е задънена и достъпът до нея е строго контролиран. Влиза се и се излиза само в едната посока. След като Обама слезе от огромното возило с емблема на "Кадилак", агентът на "Сикрет Сървис" трябваше да развърти колата в обратна посока.

Toва, оказа се, не е никак лесно, когато автомобилът е с дължина 18 фута (5,5 метра), а уличката е доста тясна. Тренираният шофьор обаче показа завидно майсторство, а и му помагаха полицаи и колеги.

"Звяра" на Обама е уникална лимузина на стойност 1,5 млн. долара. Произведени са общо 12 такива автомобила, които обслужват държавния глава не само у дома, но и в чужбина.

Макар че е снабден с емблема на елитната марка "Кадилак", возилото всъщност е разновидност на "Шевролет" модел "Кодиак". Въпреки че е доста впечатляваща като защити и дебелина на бронировката "Звяра" нерядко попада в конфузни ситуации.

През 2013 г. агент на "Сикрет сървиз" - службата за президентска охрана, която обгрижва возилото, сипа бензин вместо дизел и колата си тръгна с репатрак.

Точно година преди това чудовището заседна на изхода от американското посолство в Дъблин и трябваше да бъде заменен.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари