Силна буря отмени десетки влакове и фериботи в Северна Европа

0
Може да се очакват пориви на вятъра със силата на ураган, предупреди Датският метеорологичен институт
Може да се очакват пориви на вятъра със силата на ураган, предупреди Датският метеорологичен институт Снимка: ЕРА

Може да се очакват пориви на вятъра със силата на ураган, предупреди Датският метеорологичен институт

Буря над Северно море стана причина за отменянето на десетки влакове и фериботи в Северна Дания и Южна Норвегия, съобщи АП, цитирана от БТА.

Може да се очакват пориви на вятъра със силата на ураган, предупреди Датският метеорологичен институт.

Бурята, наречена Ото, се е насочила на изток към Швеция и Балтийско море. Във Финландия властите съобщиха, че също очакват дъжд, евентуално примесен със сняг, и че през уикенда може да има прекъсвания на електрозахранването.

Фериботни курсове в Южна Норвегия бяха отменени. Около 5000 пътници ще трябва да чакат поне до утре, съобщи датски телевизионен канал.

В Дания бурното време дойде в края на празнична седмица, в която много хора пътуваха. Влаковете в голяма част от страната бяха спрени, а властите препоръчаха да не се преминава с леки автомобили по мостове, включително този, който свързва столицата Копенхаген с шведския град Малмьо.

Същата буря връхлетя преди това Шотландия и Северна Англия, като там поривите на вятъра достигнаха 130 км/ч и оставиха десетки хиляди домове без електрозахранване. Движението на влаковете бе нарушено. Имаше и отменени полети. Преобърнати камиони затрудниха движението по главен път, свързващ Лондон с Шотландия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари