Зукърбърг ще бъде съден като екстремист в Русия

1
Василий Пискарьов заяви, че  „фактически отвъд океана започват открита фашизация на Източна Европа“.
Василий Пискарьов заяви, че „фактически отвъд океана започват открита фашизация на Източна Европа“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Прокуратурата е изпратила и искане до съда да признае МЕТА за екстремистка организация и да я забрани в Русия

Руската прокуратура започна криминално следствие срещу Марк Зукърбърг и служителите на МЕТА, които участват и не възпрепятстват призивите за насилие срещу руските военни, Владимир Путин и Александър Лукашенко, съобщава  Площад Славейков, позовавайки се на РИА „Новости“.

Прокуратурата е изпратила и искане до съда да признае МЕТА за екстремистка организация и да я забрани в Русия. Инициативата е на ръководителя на комитета за безопасност и противодействие на корупцията Василий Пискарьов.

Ръководството на американската компания МЕТА, която контролира Фейсбук и Инстаграм, официално съобщи, че отменя забраните да бъдат публикувани призиви към насилие срещу руските войници и държавни ръководители. Забраната е свалена само за Латвия, Литва, Естония, Полша, Словакия, Унгария, Румъния, Русия и Украйна.

„Гражданинът Марк Зукърбърг, който отдавна диктува своите правила на целия свят, като нарушава националните законодателства на много страни, тези дни пресече опасна линия. Съдействието на терористична и екстремистка дейност е престъпление, както в Русия, така и в други страни. И ако днес той се чувства безнаказан, то утре бумерангът може да се обърне. Посетите зърна на злото ще покълнат, и не само в отделни европейски страни, но и в самите САЩ“, заяви Пискарьов.

Той отбеляза, че „фактически отвъд океана започват открита фашизация на Източна Европа.

„Чрез ръцете на Зукърбърг се опитват да направят така, че по периметъра на нашите граници да има една плътна бандеровска Украйна, а жителите на тези страни да се готвят да унищожават руснаците“, допълни Пискарьов.

Руската Генерална прокуратура освен това отправи до Роскомнадзор изискване да бъде ограничен достъпът до Инстаграм в Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Най–сетне
    Да го смажат туй захарозано ( Zucker) пишлеме и цялата му осрана тоалетна наречена МетЪа...да го оМЕТАт завинаги - то не бяха клюки, интриги, фейкове, психози, анорексии и тероризъм ! Като циганите са, пребий един, другите сами "ще го страхуват" !
  • 0
    1
    Смешници
    Супер ко! Нека да им спрат достъпа на водкаджиите па да видим русофилията докъде ще я докара на наша земя. Фашизацията я правят русите като си мислят, че просто така могат да си влизат с танковете във всяка държава. Много ясно, че хората от някогашния СССР ще се настроят срещу казаците. Нали си помнят историята. Да не се правят на света вода ненапита. За пръв рът чувам думата Бандеров. Това някакъв фен клуб на Антонио Бандерас ли е? Или са против бандеролите по цигарите?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари