Надежда Нейнски: Украйна е само първата спирка от руските интереси към Източна Европа

0
България трябва да синхронизира дейността си с Румъния за Шенген, обясни бившият външен министър
България трябва да синхронизира дейността си с Румъния за Шенген, обясни бившият външен министър Видео: NOVA

България трябва да синхронизира дейността си с Румъния за Шенген, обясни бившият външен министър

Европа в ключови моменти остава вярна на своите ценности, на смисъла, за който беше създадена. Това послание занесоха външните министри в Киев – че Украйна е потенциален член на ЕС, което емоционално и психологически е силен знак и за украинското общество, и за Русия”. Това заяви Надежда Нейнски в предаването на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Не бива да забравяме, че Украйна е само първата спирка от руските интереси по отношение на Източна Европа”, заяви бившият външен министър. Тя припомни писмо на руския президент Владимир Путин за връщане на влиянието им в европейските райони.

Ролята на България на убеден и активен член на НАТО ще бъде изключително важна в следващите години, обясни бившият външен министър.

За възможността България да стане пълноправен член на Шенген Надежда Нейнски каза, че България трябва да е в тясна връзка с Румъния и да синхронизира действията си с румънската страна. „Нито Урсула фон дер Лайен (председателят на ЕК), нито Европейският парламент могат да променят позицията на Австрия и Нидерландия. Имаме конкретна цел да се опитаме да преговаряме и да променим мнението на тези две държави и да чуем техните аргументи. Румъния разполага с много международни инструменти за своята позиция. Тя има зам.-генерален секретар на НАТО, има председател на Черноморското икономическо сътрудничество (ЧИС), има европрокурора Лаура Кьовеши. Всичко в международната политика има връзка. Явно благодарение на стратегия е съумяла да получи ключови позиции – това е нейният инструментариум за натиск. Партньорство с Румъния ще даде и на България шанса да стане част от Шенген”, каза Нейнски.

Относно казуса с Руската църква в София, който се обсъжда днес на заседание на Светия Синод, дипломатът обясни, че Русия винаги е провеждала политиката на официалната власт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    5
    NN
    До първи.Тя , че тази не е стока е факт.Само като си припомним как назначаваше цели отдели от бившата ДС във външно и става доста смешно.Че втръсна напоследък с медийни изяви също е факт.Ама вие откъде я помните.Това "през дведестетте" като как да го разбираме.Да не би сте неназначено ченге.Търколила се тенджерата,та си намерила захлупака.
  • 3
    4
    haha
    Пресъхналата стафида си изказа "важното" мнение. хахахах
  • 6
    3
    Бай Колю
    Надке, ти си бахти долната курва.
  • -16
    2
    Фенката на Путлер
    България трябва с всички средства да помогне на нашата братска Украйна, за да може да се протвипостави на ТероруZZшлямския агресор! Защото иначе следващите ще сме ние! Слава Украина! Героям слава!!!
  • 9
    1
    Онази с косата
    Тая бабичка нещо много се е мумифицирала. Времето и на тази земя май изтича... Колкото и да се напъва, няма да успее да завлече в отвъдното нито пари, нито имоти... До сега никой човек не е успял. Още си спомням как през дведестетте тази същата мумия плюеше и громеше с лозунги злия Запад и гнилия капитализъм, а тогава целуваше подметките на братска Москва...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари