Зрелостниците се явяват на матура по Български език и литература

0
Резултатите ще са ясни до 9 юни
Резултатите ще са ясни до 9 юни

Резултатите ще са ясни до 9 юни

Дванайсетокласниците се явяват на първата задължителна матура по Български език и литература. Четири дни по-късно - на 23 май, те ще положат и втория задължителен държавен зрелостен изпит, който е по предмет, избран от ученика.

Още в 8:00 ч. тази сутрин дванайсетокласниците трябва да се явят в училището, където са разпределени, с документ за самоличност, служебна бележка и черен химикал, предава NOVA. Изпитът по БЕЛ започва в 8:30 часа, а зрелостниците ще разполагат с 4 часа, за да се справят с 40 тестови въпроса. След тях им предстои писане на есе или интерпретативно съчинение. Максималният брой точки на матурата е 100, а изпитът се смята за издържан при минимум 30. Резултатите ще са ясни до 9 юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    daskal
    До 3 - Интерпретативен, ако бе слушал в час, щеше да знаеш нещо елементарно - че "Дон Кихот" е замислен и писан именно като пародия на рицарски роман. По онова време жанрът е бил досадно популярен. Нещо като днешните айфончета в ръцете на младите. Сервантес решава да го осмее и окарикатури. Ама текстът далеч надхвърля това първоначално намерение. Много далеч! И понеже виждам, че си материален човек - книгата е имала фантастични успех и разпространение за времето си. Че и до днес. Такива ми ти работи...
  • 0
    3
    Интерпретативен
    По Сервантес. Според мен "Дон Кихот" е възможно най тъпото епистоларно произведение за последните 6 000 години. Че Сервантес са го тресяли комплекси от обездвижената си ръка е ясно, но защо е трябвало да си го изкарва на персонажите в книгата си. Има нещо гнило в крепката дружба между г-н Кихот и Санчо. Единстваната най близка алюзия, която мога да направя е дружбата между Лаурел и Харди. Сега ще ви разкажа по-подробно за тях.
  • 5
    2
    Любопитен
    Как точно се оценява интерпретативно съчинение? Много, ама много съм любопитен.
  • 0
    1
    лирик
    пак ще четем нови бисери в най-скоро време :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари