Зов за помощ: 13-годишен футболист се бори с тежко заболяване

0
Футболисти се обединиха около каузата да му помогнат
Футболисти се обединиха около каузата да му помогнат Снимка: стоп кадър / Bulgaria on Air

Димитър Бербатов, футболистите на ЦСКА и БФС помагат със средства за лечението на детето

Турнир, в който се включиха и големи имена на българския футбол, беше организиран в София. Целта - да се помогне на млад футболист с тежко заболяване. Стиви има нужда от лечение в Германия, за което са необходими 400 000 евро, предава Bulgaria ON AIR

"Футболът е почти целият ми живот. Много съм отдаден на него. Щастлив съм докато играя, забавлявам се", казва момчето.

Стивън е само на 13 години, но вече е играл в редица футболни клубове и има множество спечелени медали и купи. Преди 8 месеца усеща болки в кръста. Следват десетки лекарски прегледи. Този месец след биопсия му поставят диагнозата сарком на Юинг на тазобедрената става.

"Когато разбрах за диагнозата беше шок, паника, страх. Имаше моменти, в които си казвах, че това не е възможно, че са объркали. Не знаеш какво да направиш. Това е нещо, което не пожелавам на никой родител да изпита. Буквално животът ти се срива в рамките на 2 минути", сподели майката на момчето Елизабет Владова.

Рядкото заболяване най-често може да се появи при подрастващи момчета. Лечението е съпътствано с дълъг период от химиотерапии и операция, които могат да бъдат проведени в Германия. Сумата е непосилна за семейството.

За да помогнат на младия футболист, близките му организираха благотворителен футболен турнир, в който се включиха и едни от големите имена в този спорт.

"Пожелавам му да бъде силен. Има подкрепата на толкова много хора и се надявам това да му дава кураж в тази битка. Той не е сам - има подкрепата на семейството си, на тези всички момчета и школи. Защото на терена са съперници, но извън терена уважението и обединението, което показват, е похвално", заяви Димитър Бербатов.

Футболът винаги е бил най-голямата мечта на Стивън, но най-важният мач в живота му тепърва предстои.

"Футболът го направи много дисциплиниран, изключително отговорен, борбен. Има много медали, купи. Никога не се отказва. Аз знам, че това нещо ще го мотивира. Сигурна съм, че Стиви ще спечели този мач, който му предстои. Сигурна съм, че той отново ще е победител", убедена е майката на Стиви.

Вашите дарения може да направите на следната банкова дарителска сметка:

Банка ДСК, клон Перник

IBAN: BG51STSA93000028755501

BIC: STSABGSF

Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов

Титуляр на сметка: Стивън Валериев Бориславов

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари