Зоран Заев: За нас няма алтернатива на членството в ЕС

0
Премиерът се срещна с Илхан Кючук, евродепутат и докладчик за Република Северна Македония в ЕП
Премиерът се срещна с Илхан Кючук, евродепутат и докладчик за Република Северна Македония в ЕП Снимка: Канал 5 (Македония)

Премиерът Зоран Заев се срещна с Илхан Кючук, евродепутат и докладчик за Република Северна Македония (РСМ) в Европейския парламент, информира македонският телевизионен “Канал 5“, цитиран от агенция Фокус.

На срещата е била изразена подкрепа за европейските перспективи на РСМ. Двамата събеседници са стигнали до заключението, че двустранните отношения трябва да се решават отделно между държавите и не трябва да бъдат част от европейската рамка за преговори. В същото време е било изразено взаимно съгласие, че РСМ трябва да продължи по пътя на реформите.

Ние сме напълно фокусирани върху реформите, с най-голям акцент върху съдебната система, където е започнало практическото прилагане на приетите законови решения. За нас няма алтернатива на членството в Европейския съюз. Ще продължим да работим чрез политики на разбирателство и диалог, за да допринесем за добросъседските отношения, не само защото това е важно за европейския начин на мислене, но и поради необходимостта от приятелски отношения между съседните държави", каза министър-председателят на РСМ Зоран Заев.

На срещата е било оценено, че европейският дневен ред в духа на приятелството насърчава конструктивността и води до добри отношения между държавите и народите в тях, се казва в изявление на правителството на РСМ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари