Зоран Заев поиска и получи вот на доверие

0
Преди гласуването, премиерът заяви, че е изненадан - опозицията пропускала „златния шанс да го свали от власт“
Преди гласуването, премиерът заяви, че е изненадан - опозицията пропускала „златния шанс да го свали от власт“ Снимка: Getty Images/Guliver

Преди гласуването, Заев заяви, че е изненадан - опозицията пропускала „златния шанс да го свали от власт

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев поиска и получи вот на доверие от парламента в Скопие. "Сега е моментът да покажем на гражданите истина ли са думите на опозицията. Стабилна власт със стабилно мнозинство или безотговорна опозиция. Трябва да е едно от двете", каза Заев.

Точката за вота бе включена в дневния ред на парламента и два часа по-късно бе гласувана. Правителството получи подкрепата на цялото мнозинство, водено от СДСМ - 62 народни представители. Заев в бе в парламента сам, без министрите си, и си тръгна под аплодисментите на мнозинството.

Вотът на доверие премина без гласове „против“ и „въздържал се“ - цялата опозиция напусна пленарната зала преди гласуването, информира вестник Сега.

Сайтът Balkan Insight припомня, че според правилника, ако премиерът лично поиска вот на доверие по време на парламентарна сесия, депутатите могат да гласуват веднага в рамките на същата сесия без да се провежда дебат. Тъй като кабинетът на Заев получи вота на доверие, той няма право да повдига същия въпрос отново през следващите три месеца.

Преди гласуването, Заев заяви, че е изненадан - опозицията пропускала „златния шанс да го свали от власт“.

Повод за самия вот бяха коментари от лидерите на опозицията, че в мнозинството има разногласия и при един вот на доверие не всички биха подкрепии Заев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари