Знаят ли велосипедистите какви са правилата за движение?

1
През последната половин година произшествията с колоездачи в Русе са 14
През последната половин година произшествията с колоездачи в Русе са 14 Видео: БНТ

За ден без пострадали велосипедисти беше обявен днешният ден от сектор „Пътна полиция” в рамките на провеждащата се в момента акция Зима.

В Русе хората които предпочитат да се придвижват с колело стават все повече. Дали обаче те знаят какви са правилата за движение и дали ги спазват вижте в следващия репортаж на БНТ.

Ростислав Кандиларов е велосипедист повече от тринадесет години. Казва, че много от колегите му не знаят правилата за движение и това е една от причините да се случват инциденти с тях. През последната половин година произшествията с колоездачи в Русе са 14.

Ростислав Кандиларов
„Има и велосипедисти, които аз се изумявам дали знаят правилата за движение и дали все още ги помнят. Наблюдението ми е, че напоследък все повече велосипедисти, които спазват правилата, много се радвам когато виждам, че подават сигнал за завиване с ръка.”

Според Кандиларов, който е и координатор на сдружение „Вело Русе”, в града вече има условия за безопасност на колоездачите с изградените велоалеи. А догодина се предвиждат и нови. Но според него трябва да се помисли за законодателни промени при обучението за каране на велосипед. По данни на сектор Пътна полиция по време на миналогодишната акция Зима на територията на страната са били проверени над 450 колоездачи. В 100 от случаите велосипедите им не са били в изправност.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари