Знаците на улица "Потсдам" продължават да мъчат шофьорите

1
Недоумение буди и фактът, че примерно от МОЛ-а има предвидена възможност за ляв завой, а само на 10 метра от това място, това вече не е така
Недоумение буди и фактът, че примерно от МОЛ-а има предвидена възможност за ляв завой, а само на 10 метра от това място, това вече не е така Снимка: Русе Медиа

Новата организация на движение по ул.“Потсдам“ в Русе, която всъщност вече не е нова, а е от няколко месеца, продължава да създава неудобство за местните фирми и техните клиенти, които при напускане на обектите им, трябва да се включат в движението по направление само в една посока.

По този начин шофьорите трябва да изминават разстояние и да преминават през кръстовища, за да търсят подходящо място, където да напуснат главния път и да маневрират, за да могат да се върнат в желаната посока, пише Русе Медиа.

Припокриване на два от знаците стана основание за налагане на санкции от страна на контролните органи на тези водачи, които решаваха все пак да си спестят време и усилия в безсмислено шофиране. Улеснение за клиентите бе осигурено, като освен скриване на задължителния знак, някои от фирмите вече разхлабват стягащата планка, смъкват и завъртат знака по начин, че да може да се предприеме така необходимия ляв завой. Недоумение буди и фактът, че примерно от МОЛ-а има предвидена възможност за ляв завой, а само на 10 метра от това място, това вече не е така и се явява нарушение.

Служители на „Комунални дейности“, редовно правят обходи и следят за демонтирани, скрити или махнати знаци и своевременно ги възстановяват. Същевременно от КАТ също застават на определени позиции, от които да следят и да санкционират за извършвания „забранен“ ляв завой.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари