Значи, умирам за тоз Бойко, беее...

0
Така роми посрещат премиера Бойко Борисов
Така роми посрещат премиера Бойко Борисов

"Здравейте, здравейтееее! Значи, умирам за тоз Бойко, беее..."

Така жителка на ромска махала посрещна днес премиера Бойко Борисов на път за село Тича. След като през отиващата си седмица той на няколко пъти увери, че успехите на партията идват от неговите усилия и популярност, днес той направи обиколка в няколко населени места в духа на предизборните събития.

През цялото време шофираше лично, а зад него в ролята на гид влизаха министри, кметове и др. Цялата визита бе документирана със стрийм на живо в профила на премиера във "Фейсбук".

В разговорите си на място отново използва възможността да похвали правителството си по традиционни теми като ремонти, инфраструктурни проекти и учителски заплати. На места бе посрещнат с хляб и сол, а самият той в утвърдения си стил прегръщаше жените, които му бяха домакини по спирките от пътуването, пише Дневник.

Това, което сме обещали, го изпълняваме - ангажиментът за увеличение на учителските заплати ще продължи да се изпълнява. Това заяви премиерът Бойко Борисов на първата точка от обиколката си, придружаван от министъра на образованието на задната седалка - Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора. Сградата и физкултурният салон са изцяло санирани по Оперативна програма "Региони в растеж" с 1.3 млн. лв. "Това, което сме обещали, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари без да се замисля", отбеляза премиерът Борисов.

"Така се прави път и после викат "Асфалтът не се яде". Колко работни места са това? Сливенска фирма - това са работни места, днес поне 100 човека работят тук", заяви Борисов докато инспектираше ремонтните дейности на пътя София-Бургас в участъка между Стара Загора и Сливен. "Най-много катастрофи ставаха тук и се избиваха, а сега отдолу минава магистралата. Този път целия до Сливен го ремонтираме, за да може да го ползват хората. Беше много разнебитен. Сега дървета, канавки, основно покритие - всичко се изрива и се преасфалтира наново. Няма събота, няма неделя - всичко работи, защото гонят графици", коментира Борисов.

"Обмисляме да направим безплатна храна в детските градини", посочи премиерът при посещението си в Сливен. Попита министъра на образованието и науката Красимир Вълчев защо Сливен е областта с най-висок процент с рисковите групи деца, които отпадат от образователната система. Вълчев отговори, че причините са много – заради високия дял на малцинства в населението, както и напускането на учители от системата. "40 хил. деца, които никога не са ходили на училище, ги вкарахме в класната стая. Като няма образование какъв да стане – или социално слаб или крадец - едно от двете", допълни министър-председателят.

Отново в Сливен премиерът се зарадва, че са икономисани 400 хил. лв. от изграждането на кръгово движение и обяви, че икономията ще отида за построяването на детска градина. "За първи път откакто съм премиер някой ми казва, че са му останали, а не, че не са му стигнали", коментира Борисов в отговор на новината, поднесена му от кмета Стефан Радев.

След като в петък излязоха данните за изпълнението на бюджета към края на май, премиерът използва случая отново да се похвали, че има бюджетен излишък, защото страната се управлява добре. "Сега всички искат саниране, ама като говориха тогава Нинова, Радев, Данчо Цонев, не му харесвало санирането. А в същото време имало пари, ама не се управлявало добре държавата. Когато не се управлява добре държавата, няма пари. Сега се управлява добре и затова има пари. Сега видяха 3 млрд. излишък и докато не ги изхарчат не може. Управлява се от добри стопани, затова има", изтъкна Борисов.

Масово ромите започнаха да работят в многото компании, които дойдоха в България. Това обяви Бойко Борисов във видеото, излъчвано при пътуването му за село Тича, община Котел. В Сливен ни разказаха, че вследствие на многото компании, които дойдоха, заради липсата на работна ръка, взимат роми, обучават ги по три месеца, квалифицират ги и масово работят вече", заяви Борисов. Обяви пред местните жители, че са отпуснати пари "за да има вода във всяка къща". "Изселниците от Турция как си идват в България и колко си им харесва. Много обичат да си приказват, но това е най-видимото. Има две партии в местните райони, това са ГЕРБ и ДПС и битката е между двете партии. Населението в Тича е 95 % мюсюлмани", добави, той като отбеляза, че 58% като резултат има ГЕРБ на европейските избори в селото.

В деня, в който се прекланяме пред героите и Ботев, трябва да имаме наум, че само толерантността е спасявала България от това, което ни се е случвало, обяви Борисов докато пътуваше към село Ябланово заедно с кмета на Котел Коста Каранашев, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева. "Преди не можеше да се мине тук от дупки, а сега каква панорама, каква красота. Сега хората идват си, ходят си, пътуват си спокойно и са доволни и щастливи", заключи премиерът.

Сред посетените обекти от премиера са още мястото, на което се изгражда пречиствателна станция в Котел и провери как върви санирането на училището за фолклорни изкуства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари