Значението на някои от най-разпространените имена на цветя

1
Всяко име носи определена символика
Всяко име носи определена символика

Всяко име носи определена символика

На Цветница имен ден празнуват всички хора, носещи красивите имена на цветя. Всяко от тях носи определена символика, освен че звучат прелестно, пише Az-jenata.bg
.
Ето и значението на някои от най-разпространените имена на цветя в нашата култура.

Роза

Розата е едно от най-царствените цветя в растителното многообразие. Тя символизира дълбока любов, концентрация, интелект, баланс, но и страст. Неслучайно по повод празници, свързани с любовта и обичта се подаряват рози.

Розата е белег на преданост и отдаденост към някого. Хората, носещи това име са смели, изглеждат по-млади от възрастта си, а в живота не се колебаят да взимат решения.

Вероника

Може би малко хора знаят, но името Вероника произлиза от растението вероника, което цъфти в изключително интересни лилави тонове. Цветът му е тънък и висок, подобно на свещ, издигащ се над плътните и издължени листа.

Вероника означава преданост, вярност, но също така и прецизност и точност. Хората, носещи това име трябва да се гордеят, защото то показва тяхната отговорност към близките, колегите и работата.

Виолетка

Древните римляни вярвали, че подаряването на виолетка означава траур и съпричастие. Те смятали, че това цвете е най-подходящо за изразяване на тъга заради тъмнолилавия му цвят.

Иначе значението на цветето днес носи смисъла на спокойствието, мира. Виолетката символизира още чувствителност, идеализъм и интуитивност.

Гергина (Далия)

Гергината или наричана още далия е прекрасно цвете с голямо разнообразие в цветовата гама. Гергината символизира грация, нежност и сила на духа. Носещите това име са креативни хора с много таланти.

Маргарита

Цветето маргарита означава щастие, позитивен поглед към живота, слънчево настроение и радост и внимание към простите неща в ежедневието. Маргаритата символизира още хармония и здраве.

Детелина

Както знаем, четирилистната детелина символизира късмет. При англосаксонските племена в миналото детелината е имала по-дълбок смисъл. За тях всяко от листенцата ѝ е значело нещо. Първото листо - богатство, второто чиста любов, третото – слава, четвъртото здраве.

Ако намерите четирилистна детелина, пазете я завинаги с вас - тя ще ви носи късмет и здраве.

Камелия

Цветето камелия символизира страст, желание, перфекционизъм и превъзходство. Също така то означава още дълголетие, вярност и изисканост. Носещите това име трябва да са много горди, защото камелията е не само красиво цвете, но посланието ѝ е повече от изтънчено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари