Зловеща версия - Габи била прегазена, за да й вземат органите

0
Близки на загиналата Габи показват кръвта, останала след катастрофата
Близки на загиналата Габи показват кръвта, останала след катастрофата

Зловеща версия пълзи за потресаващата драма се разиграла в четвъртък около 22,30 ч. на брега на река Осъм. Тогава шофьор прегази 10-годишно момиченце, докато опитва да го отвлече за булка от ромска сватба, вихреща се на пълни обороти в ресторант в центъра на Ловеч. Щом видели малката Габриела прегазена и бездиханна роднините й буквално щурмували 20-годишния джигит, който я помел на пътя, както и още един мъж, придвижващ се с друга кола зад него. Наложило се ченгета от Ловеч да викат подкрепление от жандармерията, за да озаптят пияните сватбари, съобщава Блиц.

10-годишната Габи и нейна приятелка решили да подишат чист въздух край брега на реката и излезли от ресторанта. В него се празнувало с пълна сила сватбата на каката на детето и първата годинка на детето им. „Беше двоен празник, хем булка, хем бебето", споделиха почернени роднини. Така двете деца тръгнали да пресичат платното, което дели заведението от моста над р. Осъм. Щом забелязал хлапето, шофьорът на „Ауди" се стрелнал към него, а отзад дал газ втори автомобил - „Алфа Ромео". По неясна причина италианската кола се забила в предната, а тя отскочила и премазала Габриела.

И двамата шофьори излезли на платното и не посмели да избягат. В това време с писъци другото момиченце отишло в ресторанта и разказало какво се е случило.

Почерпените сватбари се сурнали към виновниците и започнали да ги бият. „Бяха около 150-200 човека. Освен, че биха двете момчета, обърнаха и колите им по таван. После започнаха да громят каквото видят. Наложи се да извикаме полиция, един от полицаите беше с избит зъб и разцепен нос", разказаха свидетели на екшъна. „Искали са малката за органи, на задната седалка на аудито видяхме черни маски", разказват пред „Монитор" почернени златари от ромския клан. По думите им двамата мъже били местни цигани от Ловеч. Единият бил син на проститутка.

Пристигналите на място ченгета първоначално задържали и двамата шофьори, а вчера в ареста беше оставен само 20-годишният мъж, който прегазил детето. В 13 ч. пред злополучния ресторант пък се изсипа цял бус с роми, роднини от страна на младоженеца. Те понесоха цяло опечено и опаковано агне на ръце, тъй като заради убийството на Габи никой не го пипнал. Хората разказаха, че булката е от Троян, а младоженеца от Ловеч. Жената имала четирима братя, които живеели в четири къщи в циганската махала на Троян. Цял ден вчера всичките къщи стояха затворени, а от роднините нямаше никой. „Всички са в полицията", през сълзи разказаха съседи.

Очевидци: Главата й беше в колата

Като излязохме от ресторанта и какво да видим, главата на Габи беше в колата. Разказа вчера един от очевидците на инцидента Шефкет. Той и останалите сватбари заварили ужасяваща гледка - размазаното на асфалта 10-годишно дете и намачканите коли до него. Десетина мъже отидоха до ресторанта вчера, за да приберат останалите вещи и букети на почернената булка. „Арестувания шофьор го познаваме бегло, той е от Ловеч. Женихът също е от града, а булката от Троян", през сълзи допълниха хората, докато дълго се взираха в кървавите петна по пътя. Те показват колко метра джигитът е влачил момиченцето по паважа и вчера не бяха почистени.

Момиченцето живеело в крайна бедност

Семейството на загиналото момиченце живее в дълбока бедност в крайна циганска махала в покрайнините на Троян. Четирима братя с домочадието си са струпали четири къщички с бараки покрай тях, а Габи е дете на единия от тях, разказаха съседи. Вчера домовете им бяха напълно пусти. Катинари и метални синджири висяха по портите, а от жива душа нямаше и помен. Познати споделиха, че многолюдната фамилия е в полицията, моргата или у сватовете в Ловеч. Хората разказаха още, че деня преди сватбата сестрата на Габи - булката, си била вкъщи, за да се спази традицията да спят отделно с младоженеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари