Злато за България на световната купа по спортна гимнастика

0
Еди Пенев спечели златен медал във финала на земя от Световната купа по спортна гимнастика, която се провежда във Варна
Еди Пенев спечели златен медал във финала на земя от Световната купа по спортна гимнастика, която се провежда във Варна Снимка: БФ по спортна гимнастика

Еди Пенев спечели златен медал във финала на земя от Световната купа по спортна гимнастика, която се провежда във Варна

Живеещият и трениращ в САЩ българин изпълни съчетанието си, за което получи най-високата оценка от 14.366 точки, предаде Агенция Фокус.

Негови подгласници станаха унгареца Ботонд Молнар с 13.833 точки и казахстанеца Емил Ахмеджанов с 13.800 точки.

Фаворитът за първото място, бронзовият олимпийски медалист от Летните олимпийски игри в Токио 2020 на прескок Артур Давтян остана без отличие. Той приключи с оценка 13.366 точки, завършвайки шести.

До края на деня остават 4 финала без българското участие - халки и кон с гривни при мъжете и смесена успоредка и прескок при дамите.

Утре България ще има 7 финалисти. На прескок за отличията ще се борят Димитър Димитров и Божидар Златанов, на висилка Еди Пенев и Йордан Александров и на успоредка Йордан Александров и Божидар Златанов. При жените с домакинска квота на финала на греда ще започне Никол Стоименова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари